Laatusuklaa Jarkko Karhunen - Tietoa meistä

On tietyllä tavalla hassua kirjoittaa “meistä”, kun kyseessä on kuitenkin yhden miehen (+ myyntiedustaja) yritys. Yritys on perustettu palavasta rakkaudesta laadukkaaseen suklaaseen. 

Toiminta alkoi pienmimuotoisena ja osa-aikaisena loppuvuodesta 2014 ollessani työttömänä ja verkkokauppa-aiheisella työvoimakoulutuskurssilla, joka nyt on osoittautunut merkittävimmäksi kurssiksi minkä olen koskaan käynyt. Ilman tuota kurssia ei olisi tätä verkkosivustoa, vaikka kauppa-alusta olikin tuolloin eri.

Toimin aluksi laskutusyhtiön nimissä ainoastaan kuluttajia palvellen, kunnes keväällä 2017 hankin oman Y-tunnuksen ja käynnistin samalla jälleenmyyjille tarkoitetun tukkukaupan. Nyt toimin yksinoikeudella neljän tarkkaan valitun eurooppalaisen laatusuklaan valmistajan maahantuojana, jakelijana ja jälleenmyyjänä Suomessa.

Kivijalkakauppaa eli kiinteää myymälää minulla ei ole.

Suklaakaupan kulloinenkin valikoima vaihtelee tilanteiden ja sesonkien mukaan. Pääpaino on niiden valmistajien tuotteissa, joiden maahantuoja ja jakelija Suomessa olen. Tällaiset pienvalmistajien bean-to-bar alkuperäsuklaat ovat maailmallakin melkoisen tuore ilmiö, joten on ihan luonnollista, että suurella yleisöllä on epäilyksiä tuotteita ja etenkin niiden hintoja kohtaan. Nyt sinulla sentään on mahdollisuus todeta asian laita itse, koska olen eräänlainen pioneeri mitä tulee todellisen laatusuklaan tuomisessa Suomeen.

Haluan lopuksi mainita, että nämä edustamani laatusuklaat eivät (mahdollisia poikkeuksia lukuunottamatta) ole raakasuklaita tai varsinaisesti edes terveyteen sen kummemmin liittyviä tuotteita, vaikka useimmat tuotteet sopivatkin varsin moneen erikoisruokavalioon.

Tokihan tummalla suklaalla on jo vuosia kerrottu olevan positiivisia terveysvaikutuksia, mutta minä puhun laadukkaasta suklaasta nautintoaineena. Vitamiinit myydään sitten HeVi-osastolla tai pilleripurkeissa.

Jarkon ja suklaan yhteinen Historia

Lapsena olin samanlainen suklaan kuluttaja kuin muutkin – Söin mitä mummon kaapista löytyi.

Olen vastuussa siitä, että Suomessa on vuodesta 2005 lähtien toiminut Suklaayhdistys ry. Olen yhdistyksen toimintaidean isä, yksi perustajista, ensimmäinen PJ ja nykyään sen ensimmäinen kunniajäsen.

Lähes 13 toimintavuoden jälkeen jättäydyin keväällä 2018 pois Suklaayhdistyksen puheenjohtajan paikalta keskittyäkseni yritykseeni.

Jarkko Karhunen 2017

Suklaayhdistystä perustettaessa en todellakaan ollut tumman suklaan ystävä. Useimmat niistä maistuivat vain kitkeriltä ja voimakkailta, koska olin päässyt maistelemaan ainoastaan marketeista yleisesti löytyviä, teollisia tummia suklaita. Maisteltuani ja arvioituani nyt vuosien varrella yli 3200 suklaata tai kaakaota sisältävää tuotetta Suklaayhdistyksen nettisivuille, huomaan makuaistinikin kehittyneen ja varsinkin sen, että tummissa suklaissa todellakin on mm. kaakaon alkuperästä johtuvia eroja. Kaakaolla ja kaakaolla on eroa!

Tutustuin ensimmäisen kerran bean-to-bar (pavusta levyksi) -suklaisiin vuonna 2012. Tästä ensitapaamisesta lähtien olen suhtautunut suklaaseen ja sen sisältämiin raaka-aineisiin suurella mielenkiinnolla ja intohimolla. Minua kiinnostavat suklaissa kaakaopavun alkuperän ja kasvipaikan vaikutukset valmiin suklaan makuun ja makuvivahteet, jotka ovat seurausta niin kaakaon käsittelystä kuin suklaanvalmistuksen lukuisista vaiheistakin. Nämä vaiheethan vaihtelevat aina hieman valmistajien kesken.

Close Menu
×

Cart