Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Chocolate Tree Venezuela Porcelana 85%

Chocolate Tree Venezuela Porcelana 85%

Ihanaa, ihanaa, ihanaa… Tällä tarkoitan värikästä ja äärimmäisen tyylikästä pahvikäärettä, sitä että pakkauksessa on itse asiassa kaksi (2) erilliskäärittyä suklaalevyä ja että suklaa on tehty Porcelana-pavusta. Olen kuullut sanottavan “miksi

Lue kirjoitus »

Marou Lam Dong 74%

Edellisestä Marou-suklaan maistamisesta on vierähtänyt jo puolitoista vuotta. Kääreet näyttävät kuitenkin samoilta kuin viimeksikin, vain väri vaihtuu kaakaon kasvualueen mukaan. Tällä kertaa tapettimainen kääre on pääväriltään turkoosi. Itse suklaalevykin näyttää

Lue kirjoitus »

Omnom Tanzania 70%

Kaksi päivää sitten arvioin tansanialaisesta kaakaosta valmistetun suklaan, jonka oli valmistanut Metiisto Artisan Chocolate. Se oli kaakaopitoisuudeltaan 85%, joten tämä islantilaisen Omnomin tekemä on selvästi vaaleampaa. Katsotaanpas kuinka paljon se,

Lue kirjoitus »

Metiisto Artisan Chocolate Tanzania 85%

Olen odottanut tämän suklaan maistamista siitä lähtien kun Trev “Metiisto” Smith itse kuvaili löytämiään makuja suklaassaan. Hän mainitsi vihreän omenan ja se jäi päähän kaikumaan, koska rakastan vihreitä “Granny Smith”

Lue kirjoitus »

Georgia Ramon Peru Marañón vollmilch 60%

Tämä on kolmas arvioimani maitosuklaa tässä blogissa. Minulla ei ole aikomustakaan laajentua tämän enempää tummienkaan maitosuklaiden maailmaan, mutta koskapa tällaisiakin toisinaan tulee vastaan, en näe syytä jättää niitä arvioimatta. Eritoten

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Belize 100%

Georgia Ramon Belize 100%

Tästä belizeläisestä kaakaosta valmistettu 70% tumma suklaa oli herkullinen, mutta kuten tiedämme, on 70 ja 100 kaksi a-i-v-a-n eri asia, kun kaakaopitoisuudesta puhutaan. Ulkonäkö on tässä ihan yhtä lähellä täydellisyyttä

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Belize 70%

Georgia Ramon Belize 70%

Ulkonäöllisesti tässä minulle kolmannessa Georgia Ramon -suklaalevyssäkin kaikki on lähes täydellistä, kuten voit lukea aiemmasta, samannäköisestä Philippinen-levyn arviosta. Ainoa varsinainen ero on tuossa kääreiden “ympyrän” värityksessä ja symboleissa. Suklaan tuoksu

Lue kirjoitus »

Georgia Ramon Peru Marañón 70%

Myös tässä Georgia Ramonin tuotteessa sekä suklaan, että kääreiden ulkonäkö hipoo tyylikkyydellään täydellisyyttä. Voit lukea tästä lisää aiemmasta Philippinen-levyn arviostani. Tällä kertaa ei tosin ollut infovihkosta mukana kääreissä. Klo 5:52

Lue kirjoitus »

Georgia Ramon Philippinen 70%

Tämä on minulle ensikosketus Georgia Ramonin suklaisiin Saksasta, joten odotan maistamista innolla. Entuudestaan (minulle) tuntemattoman valmistajan suklailta ei osaa oikein odottaa mitään. Pidän myös sanaleikittelystä yrityksen nimessä kun yrittäjäparin nimet

Lue kirjoitus »

Szántó Tibor Bén Tre 70%

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Tuotekuvaakaan ei löydy enää. Ulkonäkö tässä suklaassa on kaikin puolin yhtä loistava kuin ensimmäisessä arvioimassani Szántó Tiborin suklaassa, joten

Lue kirjoitus »

Szántó Tibor Malagasy Trinitario 70%

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Tuotekuvaakaan ei löydy enää. Ulkonäkö tässä suklaassa on kaikin puolin yhtä loistava kuin ensimmäisessä arvioimassani Szántó Tiborin suklaassa, joten

Lue kirjoitus »

Svenska Kakaobolaget Tanzania 74%

Afrikkalaisesta kaakaosta (poislukien madagaskarilainen) valmistetut suklaat eivät tähän päivään mennessä ole oikein säväyttäneet, edes laatusuklaiset, joten pientä ennakkoluuloa on havaittavissa tätäkin suklaata kohtaan. Kääreiden ja suklaalevyn ulkonäköasioita kommentoin juuri aiemmassa

Lue kirjoitus »

Belyzium 100%

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Koska Belyziumin suklaalevyjen ulkoasut eivät varsinaisesti poikkea toisistaan, voit lukaista mielipiteeni ulkoasusta aiemmasta Belyzium-arviosta. Kaikki tähänastiset (tämä mukaanlukien) Belyziumin

Lue kirjoitus »

Svenska Kakaobolaget Peru 68%

Ruotsissa on tietääkseni kaksi bean-to-bar -valmistajaa ja tämä Svenska Kakaobolaget on niistä toinen (ensimmäinen on Metiisto Artisan Chocolate). Tämä on toinen kolmesta Kaakaoyhtiön maustamattomasta/lisukkeettomasta single origin -suklaasta ja käärepaperit näyttävät

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy