Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Georgia Ramon Congo 70%

Suklaan tunnistaa kääreiden ulkonäöstä helposti Georgia Ramonin suklaalevyksi. Se näyttää hyvältä, mutta ei ihan yhtä hyvältä kuin heidän haitilaisen levyn kääre. Pidän myös siitä, että tämän valmistajan kääreet yleensäkin tuovat

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Nicaragua 73%

Tovi on vierehtänyt siitä kun viimeksi tilasin Ara Chocolat’lta lähetyksen, joten odotan mielenkiinnolla (minulle) uusia makuja. Kääreet eivät näköjään ole muuttuneet (eli ei siitä viime kerrasta ehkä kovin kauan olekaan),

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Brasilien 70%

Georgia Ramon Brasilien 70%

Viimeisin arvioimani suklaa ennen tätä oli saman valmistajan suklaa, jossa kaakao oli Haitista. Se oli ulkonäöltään mielestäni erittäin tyylikäs ja elegantti. Tämä brasilialainen levy, tai ainakaan sen kääreet, eivät mielestäni

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Haiti 80%

Georgia Ramon Haiti 80%

Olen nähnyt monenlaisia tyylikkäitä kääreitä laatusuklaissa, mutta tämä on ehdottomasti yksi uusimmista suosikeistani. Sen lisäksi, että musta taustaväri luo vahvan kontrastin kirkkaille väreille, on myös Haitin ja voodoon yhdistäminen kääreen

Lue kirjoitus »

Haastattelu: Georg Bernardini – Georgia Ramon

Haluan aluksi kertoa sinulle (Georg Bernardini) ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista

Lue kirjoitus »

Haastattelu: Samuel Maruta – Marou Chocolate

Haluan aluksi kertoa sinulle (Samuel Maruta) ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Los Llanos Colombian gold 88%

Tämä tummempi vaihtoehto kymmenisen päivää sitten arvostelemalleni saman valmistajan ja saman kaakaoalkuperän 70% suklaalevylle näyttää ihan yhtä hyvältä kuin vaaleampi veljensä. Mitään varsinaista lisättävää minulla ei ulkonäköasiaan ole. Väitän 18

Lue kirjoitus »

Tervetuloa uudelle sivustolle!

Tervetuloa ihka-uudelle sivustolle! Pitkän ajan toiveeni on vihdoin toteutunut, kun ihan itse pienillä kätösilläni toteutin. Koko Laatusuklaa.fi -kokonaisuus löytyy nyt ja tulevaisuudessa yhdestä ainoasta www.laatusuklaa.fi -osoitteesta. Enää ei tarvitse hakea

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Surabaya gold 69%

Sen jälkeen kun Willie suunnitteli suklaalevyjensä kääreet uusiksi, ne näyttävät entistäkin paremmilta. Minä itse asiassa pidin edellisestäkin tyylistä, mutta onhan tässä uudessa enemmän kiiltoa ja tyyliä. Heti repaistuani kultaisen suklaapussukan

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Los Llanos Colombian gold 70%

Willie on uudistanut suklaakääreensä viime näkemästä. Pahvisten rasioiden tekstit ovat muuttuneet kiiltäviksi ja koristeellisiksi, hienoa! Kokonaisuutena rasia ja kultainen foliopussi, jossa itse suklaa on, näyttää varsin hyvältä. Suklaa tuoksuu hyvältä.

Lue kirjoitus »

Marou Dak Lak 70%

Maailmalta löytyy jo muutamakin laatusuklaan valmistaja, joiden suklaakääreet kelpaisivat myös tapetiksi ja tarkoitan sitä pelkästään hyvällä. Myöskin tämä violetti kääre mielenkiintoisine kuvioineen toimisi hyvin tapettina. Myöskään itse suklaalevy ei ole

Lue kirjoitus »

Metiisto Artisan Chocolate Nicaragua 70%

Metiiston kääreet ja levyt ovat edelleen yhtä tyylikkäitä kuin ennen. Mustan pahvikääreen päällä oleva kiiltävä “M” yhdessä suklaaseen kaiverretun logon kanssa ovat todella hienot. Suklaalevy löytyy pahvien sisältä kirkkaasta sellofaanipussista.

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Colombia Huila 70%

Chocolate Tree Colombia Huila 70%

Tämä on ensikosketukseni kolumbialaisesta kaakaosta valmistettuun laatusuklaaseen. Hauska tavata! Minulla ei ole ennakokäsityksiä siitä, millaiselta kolumbialainen kaakao saattaisi maistua, mutta toisaalta esimerkiksi venezuelalaista kaakaotakin on niin monenlaista, että ei voi

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy