Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Haastattelu: Alastair Gower – Chocolate Tree

Haluan aluksi kertoa sinulle (Alastair Gower) ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Peru Marañón Milk 60%

Chocolate Tree Peru Marañón milk 60%

Suklaan kaakaopitoisuus on 60% ja maitopitoisuus 20%. Sokerille jää siis ainoastaan 20% eli saman verran kuin 80% tummassa laatusuklaassa. Siinäpä ajateltavaa. Aiemmin arvioimieni Chocolate Treen suklaalevyjen tapaan tämäkin suklaa on

Lue kirjoitus »

Franceschi Chocolaten valikoima

Käsiini kulkeutui (erittäin) pieni määrä venezuelalaisen suklaavalmistajan suklaita. Täytyy myöntää, että en ole ko. valmistajasta aiemmin kuullut, mutta innostuin jo vilaisun jälkeen joidenkin suklaiden kääreistä, tarkemmin sanottuna noista hopean värisistä.

Lue kirjoitus »

Nyt meni leiska uusiksi logoa myöten!

Päivitimme koko sivustomme teeman uudeksi (monipuolisemmaksi) ja teimme samassa rytäkässä mm. sellaisen päätöksen, että englanninkieliset arviot ja kirjoitukset julkaistaan jatkossa ihan omalla sivustollaan osoitteessa goodchocolatewanted.com (sitten kun sekin sivusto saadaan

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree whisky nibs 70% tumma suklaa

Chocolate Tree whisky nibs 69%

Tämän suklaakääreen ja suklaan ulkonäkö on ihan yhtä tyllikäs kuin muidenkin ajankohtaisten Chocolate Treen levyjen. Kääreissä mainitaan kaakaon tulevan Etelä-Amerikasta, niin kuin tuleekin, mutta se tulee tarkemmin sanottuna Perusta. Tämä

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Madagascar Ambanja milk 50%

Chocolate Tree Madagascar Ambanja milk 50%

Tässä se sitten on. Pohdiskelin pitkään ja hartaasti josko ottaisin suklaakaupan valikoimiin maitosuklaita ja maustettuja suklaita. Otin. Chocolate Tree on ensimmäinen ko. suklaiden toimittaja, koska heidän valikoimastaan löytyi useita mielenkiintoisia

Lue kirjoitus »

Wilkies Amazonas Peru 75%

Tämä on ensikosketukseni irlantilaiseen laatusuklaaseen. Olen irlantilaista suklaata syönyt aiemminkin ainakin Butlers-merkiltä vuosia sitten, mutta muistaakseni niissä suklaissa oli paljon muutakin kuin kaakota ja sokeria. Hekottelin juuri itsekseni kahteenkin otteeseen

Lue kirjoitus »

Areté Peru ‘Phantom’ 70%

En välitä tekstin kopioimisesta aiemmista arvioistani, joten voit lukea ajatuksistani kääreistä täältä. Kommentoin kuitenkin itse suklaalevyä. Se on nimittäin varsin vaalea ollakseen 70%, joten laitoin viereen pari 30% maustamatonta maitosuklaata.

Lue kirjoitus »

Dandelion Chocolate San Juan Estate Trinidad 70%

Tämän suklaan kaakao tulee Trinidadista, jonka kerrotaan olevan alkuperäisen Trinitario -kaakaolajikkeen syntymäpaikka. Tarinasta on kaksi versiota: Ensimmäisen mukaan valtava hurrikaani tai muu myrsky iski Trinidadiin noin 1727 ja hävitti täysin

Lue kirjoitus »

Suklaakaupan valikoima laajenee

Laajennamme lähiviikkoina suklaakauppamme valikoimaa. Tällä hetkellä kaikki valikoimamme suklaalevyt ovat tummia ja maustamattomia. Tuotevalikoimaan saapuu hiljalleen myös maitosuklaita ja tummia suklaita, joissa on lisukkeita tai jotka ovat muutoin maustettuja. Yhtenäistä

Lue kirjoitus »

Dandelion Chocolate Zorzal Dominican Republic 70%

Dandelion Chocolate on itse asiassa yksi ensimmäisistä laatusuklaamerkeistä joita olen koskaan maistanut, mutta tuolloin ensikosketuksen aikaan (vuosia sitten) minulla ei ollut blogia jossa kommentoida havaintojani, joten tämä on blogini ensimmäinen

Lue kirjoitus »

Areté Guatemala Lachua Microlot 70%

Koskapa arvioin vasta erinomaisen Fijiläisen suklaalevyn Aretélta, en nyt mene sen yksityiskohtaismemin kääreiden ja levyn ulkoasuun, sillä ne ovat aika identtiset. Erona on ainoastaan kuvion väritys kääreissä. Suklaasta tuleva tuoksu

Lue kirjoitus »

Areté Fiji Mataswalevu 70%

Tämä on pitkästä aikaa ensimmäinen USA-valmisteinen suklaa. Mantereen länsirannikolla työskentelevä kaveri toi pyynnöstä kymmenkunta paikallista suklaalevyä ja tämä on minulle sekä ensimmäinen Aretén valmistama suklaalevy, että ensikosketus Fijiläiseen kaakaohon. Huomasinpas

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat La Sabana 70%

Tämä suklaa on valmistettu niin harvinaisesta kaakaosta, että suklaata myydään valmistajan toimesta ainoastaan kuluttajille, ei lainkaan jälleenmyyjille. Siksi suklaata ei löydy meidänkään suklaakaupasta. Sopiihan tämä näinkin, kunhan sain suklaata sen

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Banane et Noix de Coco 70%

Minähän pääasiassa kirjoitan vain tummista suklaista, joissa on ainoastaan kaakaota (-massaa & -voita) ja sokeria, koska olen sillai erikoinen. Toisinaan vastaan tulee kuitenkin mielenkiintoisia suklaita, joissa on muitakin ainesosia (mutta

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy