Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Areté Guatemala Lachua Microlot 70%

Koskapa arvioin vasta erinomaisen Fijiläisen suklaalevyn Aretélta, en nyt mene sen yksityiskohtaismemin kääreiden ja levyn ulkoasuun, sillä ne ovat aika identtiset. Erona on ainoastaan kuvion väritys kääreissä. Suklaasta tuleva tuoksu

Lue kirjoitus »

Areté Fiji Mataswalevu 70%

Tämä on pitkästä aikaa ensimmäinen USA-valmisteinen suklaa. Mantereen länsirannikolla työskentelevä kaveri toi pyynnöstä kymmenkunta paikallista suklaalevyä ja tämä on minulle sekä ensimmäinen Aretén valmistama suklaalevy, että ensikosketus Fijiläiseen kaakaohon. Huomasinpas

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat La Sabana 70%

Tämä suklaa on valmistettu niin harvinaisesta kaakaosta, että suklaata myydään valmistajan toimesta ainoastaan kuluttajille, ei lainkaan jälleenmyyjille. Siksi suklaata ei löydy meidänkään suklaakaupasta. Sopiihan tämä näinkin, kunhan sain suklaata sen

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Banane et Noix de Coco 70%

Minähän pääasiassa kirjoitan vain tummista suklaista, joissa on ainoastaan kaakaota (-massaa & -voita) ja sokeria, koska olen sillai erikoinen. Toisinaan vastaan tulee kuitenkin mielenkiintoisia suklaita, joissa on muitakin ainesosia (mutta

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Congo 70%

Georgia Ramon Congo 70%

Suklaan tunnistaa kääreiden ulkonäöstä helposti Georgia Ramonin suklaalevyksi. Se näyttää hyvältä, mutta ei ihan yhtä hyvältä kuin heidän haitilaisen levyn kääre. Pidän myös siitä, että tämän valmistajan kääreet yleensäkin tuovat

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Nicaragua 73%

Tovi on vierehtänyt siitä kun viimeksi tilasin Ara Chocolat’lta lähetyksen, joten odotan mielenkiinnolla (minulle) uusia makuja. Kääreet eivät näköjään ole muuttuneet (eli ei siitä viime kerrasta ehkä kovin kauan olekaan),

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Brasilien 70%

Georgia Ramon Brasilien 70%

Viimeisin arvioimani suklaa ennen tätä oli saman valmistajan suklaa, jossa kaakao oli Haitista. Se oli ulkonäöltään mielestäni erittäin tyylikäs ja elegantti. Tämä brasilialainen levy, tai ainakaan sen kääreet, eivät mielestäni

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Haiti 80%

Georgia Ramon Haiti 80%

Olen nähnyt monenlaisia tyylikkäitä kääreitä laatusuklaissa, mutta tämä on ehdottomasti yksi uusimmista suosikeistani. Sen lisäksi, että musta taustaväri luo vahvan kontrastin kirkkaille väreille, on myös Haitin ja voodoon yhdistäminen kääreen

Lue kirjoitus »

Haastattelu: Georg Bernardini – Georgia Ramon

Haluan aluksi kertoa sinulle (Georg Bernardini) ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista

Lue kirjoitus »

Haastattelu: Samuel Maruta – Marou Chocolate

Haluan aluksi kertoa sinulle (Samuel Maruta) ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Los Llanos Colombian gold 88%

Tämä tummempi vaihtoehto kymmenisen päivää sitten arvostelemalleni saman valmistajan ja saman kaakaoalkuperän 70% suklaalevylle näyttää ihan yhtä hyvältä kuin vaaleampi veljensä. Mitään varsinaista lisättävää minulla ei ulkonäköasiaan ole. Väitän 18

Lue kirjoitus »

Tervetuloa uudelle sivustolle!

Tervetuloa ihka-uudelle sivustolle! Pitkän ajan toiveeni on vihdoin toteutunut, kun ihan itse pienillä kätösilläni toteutin. Koko Laatusuklaa.fi -kokonaisuus löytyy nyt ja tulevaisuudessa yhdestä ainoasta www.laatusuklaa.fi -osoitteesta. Enää ei tarvitse hakea

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Surabaya gold 69%

Sen jälkeen kun Willie suunnitteli suklaalevyjensä kääreet uusiksi, ne näyttävät entistäkin paremmilta. Minä itse asiassa pidin edellisestäkin tyylistä, mutta onhan tässä uudessa enemmän kiiltoa ja tyyliä. Heti repaistuani kultaisen suklaapussukan

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Los Llanos Colombian gold 70%

Willie on uudistanut suklaakääreensä viime näkemästä. Pahvisten rasioiden tekstit ovat muuttuneet kiiltäviksi ja koristeellisiksi, hienoa! Kokonaisuutena rasia ja kultainen foliopussi, jossa itse suklaa on, näyttää varsin hyvältä. Suklaa tuoksuu hyvältä.

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy