Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Cultura Craft Chocolate Guatemala 70%

Minulla oli viikko sitten kunnia tavata Oulussa Damaris Ronkanen, joka on toinen Denverissä, Coloradon osavaltiossa (Yhdysvalloissa) toimivan Cultura Craft Chocolaten omistajista. Rupattelimme ja maistelimme suklaata tunteroisen kahvikupin äärellä ja sain

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Buffalo Milk 50%

Georgia Ramon Buffalo Milk 50%

Olen tätä suklaakäärettä katsellessa ihmetellyt sitä, kun tästä puuttuu se Georgia Ramonille ominainen “rengaskuvio” kokonaan. Sen sijaan huomasin vasta nyt, kun olen nähnyt kääreet jo lukuisia kertoja, että tuossahan möllöttää

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%

Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%

Sitä yrittää olla avoimin mielin ja maistella suklaita ilman suurempia ennakko-odotuksia, mutta tämän suklaan kohdalla se vain ei onnistu. Kyseisen suklaan kaakaon alkuperä on sellainen, että se herättää minussa valtavat

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Chililique Peru 70% tumma suklaa

Chocolate Tree Peru Chililique 70%

Chocolate Tree -tuoteperheen uusimman tulokkaan kaakao on kasvanut Perussa, lähellä Chililiquen kylää. Kaakaolajike on muinainen lajike, jolle ei varsinaista luokitusta ole, kun puhutaan perinteisistä (monen mielestä jo vanhentuneista) kaakaon päälajikkeista

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Porcelana 75%

Georgia Ramon Porcelana 75%

Aina kun joku suklaanvalmistaja julkaisee uuden tuotteen, jossa on käytetty harvinaista Porcelana-papua, on kyseessä minua kovasti kiinnostava suklaa. Uusin tulokas venezuelalaisen Porcelana-pavun käyttäjiin on saksalainen Georgia Ramon, jonka maustamaton tumma

Lue kirjoitus »

Sthlm Bean to Bar 72% Tumaco, Colombia

Ruotsiin on syntynyt uusi bean-to-bar -suklaan valmistaja nimeltään Sthlm Bean to Bar. Yritystä pyörittää Gustaf Mabrouk. Valmistajan kotipaikka on Tukholma ja ensimmäinen heiltä maistamani tuote on kolumbialaisesta, Tumacon alueelta peräisin

Lue kirjoitus »

Chocolate Tree Raspberry & Bergamot

Kääreiden vaalea ja hento väritys on vaihtelua Chocolate Treen suklaalevyissä. Syy hempeyteen löytyy suklaasta, joka on poikkeuksellisesti valkosuklaata (ainoa lajissaan CT:n valikoimassa) ja joka sisältää suklaan vihollista numero yksi, vaniljaa.

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon passion fruit & basil valkosuklaa

Georgia Ramon yellow passion fruit & basil

Ulkonäöltään tämä pääsiäsitipun värinen suklaaleyvn kääre on todellakin keväinen ja iloinen kaikessa raikkaudessaan. Itse suklaalevy ei (onneksi) ole yhtä kirkkaan värinen, vaikka hieman kellertävä onkin. Georgia Ramonille tyypillinen “rengaskuvio” toistuu

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree coconut milk 55%

Chocolate Tree coconut milk 55%

Chocolate Treen suklaalevyt ovat aina vaan kauniita. Tokihan ne tavallaan muistuttavat toisiaan, mutta pienet yksityiskohdat viittaavat aina joko kaakaon alkuperään tai suklaalevyn sisältöön. Tässä tapauksessa vihreät (joskin epäilyttävän sahalaitaiset…) kookospalmun

Lue kirjoitus »

Haastattelu: Andrés Zakhour – Ara Chocolat

Haluan aluksi kertoa teille ja blogini lukijoille, että en ole millään tavalla objektiivinen suklaaharrastaja. Pyrin pitämään mieleni avoimena, mutta minun on todella vaikea löytää hyviä ominaisuuksia niistä tummista suklaista, joita

Lue kirjoitus »

Jordi’s maitosuklaa 51% vuohesta ja lampaasta

Ensikosketus tähän tsekkiläiseen suklaamerkkiin tapahtui ainoastaan Facebookissa ja nyt on vuorossa toinen ja itse asiassa kolmaskin yhteys. Maistelen nyt nimittäin kahta maitosuklaata, joiden kaakaon alkuperästä ei kääreissä mainita mitään. En

Lue kirjoitus »

Dandelion Chocolate Mantuano Venezuela 70%

Ei ole mielipiteeni muuttunut ulkonäön suhteen sen jälkeen kun edellisen arvioni Dandelionin suklaasta kirjoitin kaksi tuntia sitten. Ei vaan iske, se on vanhanaikainen ja tylsä. Tuoksussa on jotain lievästi pistävää

Lue kirjoitus »

Dandelion Chocolate Ambanja Madagascar 70%

Dandelionin kääreitä en ainakaan minä kehu erityisen kauniiksi, kuten en myöskään suklaan valamisessa käytetyn muotin jättämää kuviointia. Molemmat ovat kahdella sanalla sanoen tylsiä ja vanhanaikaisia ja niistä tulee väistämättä joka

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy