Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Porcelana – Kaakaopapujen kuningas

Porcelana on maailman himotuimpia kaakaolajikkeita johtuen sen kehittyneestä makuprofiilista. Siitä löytyy täydellinen tasapaino hapokkuutta ja hedelmäisyyttä ja vain miedosti kitkeryyttä ja kirpeyttä. Kaakaossa maistuvat monesti pähkinäiset, karamelliset ja miedon mausteiset

Lue kirjoitus »

Ravintolapäivä – ilmaisia maistiaisia tarjolla

Sunnuntaina 20.8.2017 järjestetään jälleen maailmanlaajuinen ruokafestivaali, Ravintolapäivä. Laatusuklaa on osallistunut Ravintolapäivään useita kertoja ja osallistuu tapahtumaan tälläkin kertaa. Meille Ravintolapäivä tarkoittaa mahdollisuutta päästä tarjoamaan ilmaisia laatusuklaamaistiaisia kaikille halukkaille. Tokihan tuomme

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Raspberry & Rose

Georgia Ramon Raspberry & Rose

Tämän valkosuklaalevyn kääreiden ulkoasu on lähimpänä äitienpäiväkortin olemusta kaikista näkemistäni suklaista. Valkoinen tausta ja hempeät vaaleanpunaiset sävyt meinaavat saada aikuisenkin miehen toteamaan hellästi “awww…”, mutta ei kuitenkaan ihan. Vaikka suosittelenkin

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Coffee & Cocoa Nibs 55%

Georgia Ramon Coffee & Cocoa Nibs 55%

Minun on pitänyt arvioida tämä suklaa jo hyvä tovi sitten, mutta jotenkin käsiin on aina tarttunut jotain muuta arvioitavaa. Vastikään yksi kaveri kuitenkin kehui tätä suklaata siinä määrin, että en

Lue kirjoitus »

Cultura Craft Chocolate Haiti 70% & Belize 75%

Cultura Craft Chocolate valmistaa “normaalien” 50 g suklaalevyjen lisäksi tällaisia todella pieniä 23 g suklaalevyjä. Sain tapaamisessa yrityksen omistajan kanssa muutaman tällaisen pienen maistiaislevyn ja otan niistä arvioitavaksi nyt kaksi

Lue kirjoitus »

Cultura Craft Chocolate Guatemala 70%

Minulla oli viikko sitten kunnia tavata Oulussa Damaris Ronkanen, joka on toinen Denverissä, Coloradon osavaltiossa (Yhdysvalloissa) toimivan Cultura Craft Chocolaten omistajista. Rupattelimme ja maistelimme suklaata tunteroisen kahvikupin äärellä ja sain

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Buffalo Milk 50%

Georgia Ramon Buffalo Milk 50%

Olen tätä suklaakäärettä katsellessa ihmetellyt sitä, kun tästä puuttuu se Georgia Ramonille ominainen “rengaskuvio” kokonaan. Sen sijaan huomasin vasta nyt, kun olen nähnyt kääreet jo lukuisia kertoja, että tuossahan möllöttää

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%

Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%

Sitä yrittää olla avoimin mielin ja maistella suklaita ilman suurempia ennakko-odotuksia, mutta tämän suklaan kohdalla se vain ei onnistu. Kyseisen suklaan kaakaon alkuperä on sellainen, että se herättää minussa valtavat

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Chililique Peru 70% tumma suklaa

Chocolate Tree Peru Chililique 70%

Chocolate Tree -tuoteperheen uusimman tulokkaan kaakao on kasvanut Perussa, lähellä Chililiquen kylää. Kaakaolajike on muinainen lajike, jolle ei varsinaista luokitusta ole, kun puhutaan perinteisistä (monen mielestä jo vanhentuneista) kaakaon päälajikkeista

Lue kirjoitus »
Georgia Ramon Porcelana 75%

Georgia Ramon Porcelana 75%

Aina kun joku suklaanvalmistaja julkaisee uuden tuotteen, jossa on käytetty harvinaista Porcelana-papua, on kyseessä minua kovasti kiinnostava suklaa. Uusin tulokas venezuelalaisen Porcelana-pavun käyttäjiin on saksalainen Georgia Ramon, jonka maustamaton tumma

Lue kirjoitus »

Sthlm Bean to Bar 72% Tumaco, Colombia

Ruotsiin on syntynyt uusi bean-to-bar -suklaan valmistaja nimeltään Sthlm Bean to Bar. Yritystä pyörittää Gustaf Mabrouk. Valmistajan kotipaikka on Tukholma ja ensimmäinen heiltä maistamani tuote on kolumbialaisesta, Tumacon alueelta peräisin

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy