Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Chocolate Makers Awajun 80%

Tämä on ensikosketukseni tähän hollantilaiseen valmistajaan ja heidän suklaaseen. Heidän nettisivuillaan ei lue sanaakaan millään ymmärtämälläni kielellä, joten sieltä on ihan turha tietoja etsiä. Kääreet ovat harmaasävyiset ja ihan tyylikkäät,

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Trincheras 75%

Tämä on neljäs ja viimeinen Ara Chocolat’n laatusuklaasarjassa ilman lisukkeita. Olen aiemmin nauttinut Madagaskarilaisesta suunnattomasti, Meksikolaisesta suuresti ja syönyt Equadorilaista. Tällä kertaa kaakao tulee Venezuelasta ja sen kerrotaan olevan lajikkeeltaan

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Chiapas 72%

Tämäkin kyseisen valmistajan suklaa näyttää ihan samalta kuin sisarustuotteensa sillä poikkeuksella että nyt tehostevärinä on turkoosi. Pakkauksessa on viisi pientä suklaapalasta joiden nauttiminen on tehty helpoksi jaottelemalla levy valmiiksi palasiksi.

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Madagascar 75%

Tämän “suklaalevyn” ulkoasu on kutakuinkin sama kuin Équateurissa kun ainoastaan kääreen huomioväri on vaihtunut violetista punaiseen. Sisältä löytyy viisi maistelupalakokoista suklaapalasta. Suklaa on valmistettu madagaskarilaisesta kaakaosta (Åkessonin plantaasi Sambiranon laaksossa,

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Équateur 75%

I ordered a full range of plain origin chocolates from Ara Chocolat to be tasted and reviewed. In all honesty I must say, that my expectations for this Ecuador were

Lue kirjoitus »

Friis-Holm la Dalia 70%

Kääreiden etupuolella mainitaan hauskankuuloisesti Laiskan kaakonkasvattajan sekoitus. Takapuolella selviää mitä tuo tarkoittaa ja miksi tämä on valmistettu sekoituksesta eri kaakaolajikkeita. Levyssä on paperikääreet, joissa on käytetty ainoastaan kahta väriä, joten

Lue kirjoitus »

Bahen & Co. Brazil 70%

Tämän valmistajan kääreissä on erikoisen hyvää se, että ne on liimattu kiinni liimalla, joka mahdollistaa kääreiden avaamisen ilman että kääreet avatessa repeävät. Kääreissä esitellään vanhoja (?), saksaksi nimettyjä suklaantekolaitteita. Näyttää

Lue kirjoitus »

Rózsavölgyi Csokoládé Mara 70%

The wrappers on these Hungarian Roz (short for Rózsavölgyi Csokoládé) bars are just beautiful. This particular wrapper is turquoise with a bird & plant pattern. But if you thought the

Lue kirjoitus »

Marou treasure island ¾ 75%

Compared to earlier Marou chcolate bars (outside this blog) this light brown wrapper looks a bit boring. The map on the wrapper seems interesting once you notice it. The inner

Lue kirjoitus »

Soma carenero superior 70%

Ennen kuin luet arvion, sinun on hyvä tietää pari seikkaa. Ensinnäkin: kyseinen suklaalevy oli 22 kuukautta vanha arviointihetkellä. Valmistaja suosittelee nauttimista 12 kuukauden kuluessa valmistuksesta. Toiseksi: jostakin syystä olin unohtanut

Lue kirjoitus »

Amedei Trinidad 70%

I was thinking about not reviewing this chocolate I had lying around. The reason for this is that this contains vanilla, which is usually used to cover up faults or

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy