Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Åkesson’s Criollo Madagascar 100%

Tämän suklaan perustavaa laatua oleva vika on siinä, että tämä sisältää soijalesitiiniä. Tokihan tämäkin on vain minun mielipiteeni. Minusta se on vaniljan ohessa tarpeeton tuote laadukkaassa tummassa suklaassa, mutta olenhan

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Porcelana 70%

Kääreiden design on uudistunut viime näkemästä hieman, mutta “suklaalevyn” idea on sama, eli varsinainen suklaalevyhän tämä ei ole, sillä kääreiden sisältä löytyy viisi maistelupalaksi sopivaa pientä palasta. Paketointia avatessani huomaan

Lue kirjoitus »

Amma Chocolate 100%

Kääreiden musta väri on yksi seikoista, joka saa odottamaan todella tummaa suklaata. Itse suklaakin on tummaa, mutta eipä tuota ainakaan ilman vertailupalasta erota selvästi vaaleammista tummista suklaista. Suklaan tuoksu ei

Lue kirjoitus »

Marou Ba Ria 76%

Kuten olen ennenkin sanonut, muistuttavat nämä Maroun kääreet enemmän kuviollista tapettia kuin suklaalevyn käärettä. Tämän levyn punainen väri sopii hyvin tuohon pian ajankohtaiseen ystävänpäiväänkin. Itse levy on myös kaunis ja

Lue kirjoitus »

Marou Tiên Giang 70%

Maroun suklaalevyjen kääreet ovat kuin taideteoksia tai monimutkaisempaa tapettia ja poikkeavat silläkin tavalla totutusta. Kääreen pääväri (kullan lisäksi) erottaa eri alueiden kaakaosta valmistetut suklaat toisistaan. Kauneus ei suinkaan lopu vielä

Lue kirjoitus »

Omnom Papua New Guinea 70%

Elämässäni tapahtuu juuri nyt monenlaista. Haittapuolena sisällöllisellä elämällä on kuitenkin se, että en ole aikoihin (1,5 kk) kirjoittanut laadukkaasta suklaasta arviota. Nyt minulla on aikaa istahtaa, rentoutua ja (toivon mukaan)

Lue kirjoitus »

Madécasse 80%

Tämä on muistaakseni ensimmäinen maistamani Afrikassa valmistettu suklaa. Afrikka-teeman mukaisesti (jota madagaskarilainen valmistaja itsekin korostaa) tämä suklaa todellakin näyttää siltä että se tulee Afrikasta. Suklaalevy on paketoitu vaaleanruskeaan paperipussukkaan, joka

Lue kirjoitus »

Original Beans Piura Porcelana 75%

Tämä suklaa on luomua ja vegaaniruokavalioon sopivaa. Nämä tiedot yksistään saattaisivat riittää joillekin syyksi hankkia kyseistä suklaata, mutta minun huomioni kiinnitti sana Porcelana eli valkoiset kaakaopavut, joiksi niitä myös kutsutaan.

Lue kirjoitus »

Metiisto Artisan Chocolate Madagascar 72%

Olin erittäin iloinen saadessani vihdoin käsiini tämän bean-to-bar -suklaan Ruotsista. Olen kyllä maistanut tätä aiemminkin, mutta se oli AEB (aikana ennen blogia). Saman valmistajan Bahiaa olen myös maistanut ja koska

Lue kirjoitus »

Willie’s Cacao Sambirano gold 71%

Ulkoasullisesti tässä ei ole merkittävää eroa Venezuelan gold -levyyn. Eikun hetkinen! Lukukelvoton sininen teksti on muuttunut pinkihtäväksi ja on selvästi helppolukuisempaa. OMG! Enkä minä edes käytä tällaisia teinilyhenteitä, koska olen

Lue kirjoitus »

Chocolate Tree Peru Marañón 69%

Nämä Chocolate Treen kääreet ovat todella kauniita ja erottuvat hyvällä tavalla muista valmistajista. Pidän myös itse suklaan (joita löytyy kaksi levyä kääreiden sisältä) kaiverretun näköisestä 3D-pinnasta. Tuoksu on makea ja

Lue kirjoitus »

Original Beans Papua Kerafat 68%

Vaikka yritys on hollantilainen, on tämä suklaa valmistettu Sveitsissä. Tämä ei laatusuklaidenkaan maailmassa ole ennenkuulumatonta, sillä joillakin muillakin valmistajilla on valmistus ulkoistettu. En tuomitse ketään sen vuoksi. Suklaan kaakao tulee

Lue kirjoitus »

Marou Dong Nai 72%

Värikkäät Maroun suklaakääreet olivat aikalailla ensimmäiset “normaalista” poikkeavan näköiset kääreet jotka näin. Sen jälkeen olen nähnyt monenlaisia, mutta nämä vaan näyttävät edelleen hyvältä, kyllä nämä tapetiksikin kelpaisivat, väriä myöten. Suklaalevykin

Lue kirjoitus »
Chocolate Tree Ambanja Madagascar 100% sokeriton tumma suklaa

Chocolate Tree Madagascar Ambanja 100%

Eivätkö olekin nämä Chocolate Treen kääreet kutakuinkin kauneimpia koskaan? Jos olisin nuori tyttö, haluaisin tämän todennäköisesti tapetiksi. Mutta jopa keski-ikäisenä miehenä (mieleltään toki nuori) ne näyttävät hienoilta. Väritkin ilahduttavat. Levyt

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart

Kirjaudu sisään

tai rekisteröidy