Suklaakauppiaan blogi

Minä, suklaayrittäjä Jarkko Karhunen kirjoitan tässä blogissa puolueettomia ja lahjomattomia suklaa-arvioita. Arvioitavaksi pääsevät yleensä vain suklaat, jotka läpäisevät tiukan seulani niin raaka-aineiden lukumäärän kuin laadunkin osalta.

Blogissa arvioidaan luonnollisesti useimmat suklaakauppani valikoiman suklaat, mutta lisäksi monia sellaisia suklaita, jotka ovat jotakin kautta ja jostakin syystä kulkeutuneet käsiini. Tästä syystä blogista löytyy runsaasti sellaisia suklaita, joita ei Suomesta löydy lainkaan.

Voit liittyä blogin kuukausikoosteen vastaanottajaksi täyttämällä alta avautuvan lomakkeen. Voit samalla liittyä Suklaatarjous-postituslistalle, jos haluat tietää suklaakaupan uutuuksista ja tarjouksista.



Szántó Tibor Malagasy Trinitario 70%

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Tuotekuvaakaan ei löydy enää. Ulkonäkö tässä suklaassa on kaikin puolin yhtä loistava kuin ensimmäisessä arvioimassani Szántó Tiborin suklaassa, joten

Lue kirjoitus »

Svenska Kakaobolaget Tanzania 74%

Afrikkalaisesta kaakaosta (poislukien madagaskarilainen) valmistetut suklaat eivät tähän päivään mennessä ole oikein säväyttäneet, edes laatusuklaiset, joten pientä ennakkoluuloa on havaittavissa tätäkin suklaata kohtaan. Kääreiden ja suklaalevyn ulkonäköasioita kommentoin juuri aiemmassa

Lue kirjoitus »

Belyzium 100%

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Koska Belyziumin suklaalevyjen ulkoasut eivät varsinaisesti poikkea toisistaan, voit lukaista mielipiteeni ulkoasusta aiemmasta Belyzium-arviosta. Kaikki tähänastiset (tämä mukaanlukien) Belyziumin

Lue kirjoitus »

Svenska Kakaobolaget Peru 68%

Ruotsissa on tietääkseni kaksi bean-to-bar -valmistajaa ja tämä Svenska Kakaobolaget on niistä toinen (ensimmäinen on Metiisto Artisan Chocolate). Tämä on toinen kolmesta Kaakaoyhtiön maustamattomasta/lisukkeettomasta single origin -suklaasta ja käärepaperit näyttävät

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Agua Fría 70%

Suklaan kaakao tulee Venezuelasta ja lajikkeena on Trinitario. Suklaan ja kääreen ulkonäkö ja paketointitapa on Ara Chocolat’lle ominainen, toimiva, joskaan ei minun silmälle kaunein mahdollinen. Lähinnä tuo ulospäin näkyvä pussiosa

Lue kirjoitus »

Rózsavölgyi Csokoládé Chuao 73%

Unkarilaisen Rózsavölgyi Csokoládén suklaista pääsen nyt maistamaan Chuao-pavuista valmistettua suklaata. Chuao on pelkistettynä (joskin ihan tarpeeksi monimutaista tällaiselle yksinkertaiselle suklaabloggarille) yksi arvostetun Criollo-kaakaolajikkeen alalajikkeista. Chuao on saanut nimensä kylästä Venezuelassa,

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Belize 71%

Minulle uusi maku Ranskalaiselta Ara Chocolat’lta on tämä belizeläisestä kaakaosta valmistettu tumma suklaa. Ainakin minun piti googlata selvittääkseni maanosaa tarkemmin, että Belize sijaitsee Meksikon saappaan kärjen alapuolella, Karibianmeren rannikolla. Ulkonäkö

Lue kirjoitus »

Szántó Tibor Cuba Baracao 70% / 88%

Otan tähän kirjoitukseen mukaan kaksi suklaata, koska niiden ainoa ero on kaakaopitoisuudessa. Kaakaon, sokerin ja kaakaovoin alkuperä on sama, kuten on myös suklaiden valmistaja. Totuuden nimissä on myös mainittava, että

Lue kirjoitus »

Madécasse Madagascar 100%

Noniin. Tässä olisi nyt sitten jälleen tummaa suklaata maistettavana. Sen verran tummaa on, että sokeria ei ole mukaan mahtunut ripaustakaan, vaan levy on 100% kaakaomassaa ja -voita jonkinlaisessa suhteessa. Minusta

Lue kirjoitus »

Rózsavölgyi Csokoládé Chuno Nicaragua 72%

Unkarilaisen Rózsavölgyi Csokoládén tuotteita on tullut maisteltua aiemminkin, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen levy, joka on pahvisessa kääreessä. Yleensähän Rózsavölgyin suklaat on kääritty lähes psykedeelisiin kuvioihin maalattuihin paperikääreisiin. Rasia on

Lue kirjoitus »

Ara Chocolat Guasare Criollo 72% (48h vs. 72h)

Siitä on liian kauan kun viimeksi jotain tänne kirjoitin. Anteeksi. Nytkin olen reissussa vieraalla koneella, josta puuttuu tarvittavia asioita arviointipalkkien ja tuotekuvien tekemiseen. Siksi nyt mennän pelkässä tekstimuodossa, kunnes pääsen

Lue kirjoitus »

Szántó Tibor Arriba Los Rios 70%

Ulkonäkö ja paketointi ei millään tavalla poikkea aiemmin arvioimastani Porcelanasta joten arvosanakin on sama. Ainoa ero on siinä, että Porcelanan ollessa itselleen tyypilliseen tapaan vaalea väritykseltään, on tämä Arriba-kaakaosta valmistettu

Lue kirjoitus »

Szántó Tibor Porcelana 70%

Unkarilaisen Szántó Tiborin suklaalevyjen kääreet ovat pahviset ja aukeavat jännästi ensin tulitikkuaskimaisesti. Seuraavaksi avataankin ulos tulleesta osasta läpät, joiden alta paljastuu tyylikkäästi pakattu pieni (30 g) suklaalevy. Levy on jaoteltu

Lue kirjoitus »

Belyzium 89%

Koska Belyziumin suklaalevyjen ulkoasut eivät varsinaisesti poikkea toisistaan, voit lukaista mielipiteeni ulkoasusta aiemmasta Belyzium-arviosta. Jos aiemmin arvioimani 78% suklaan tuoksu oli voimakas, niin tämä on vähintään pykälän verran vahvempi. Haistan

Lue kirjoitus »

Chocolate Naive Madagascar 85%

Olen aiemmin arvioinut tämän liettualaisen suklaavalmistajan Nicaragua-suklaan, joka oli maultaan kelpo suklaata. Ainoat ongelmat sen kanssa liittyivät joihinkin suklaan ainesosiin, jotka ovat läsnä myös tässä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetussa tummemmassa suklaassa.

Lue kirjoitus »
Close Menu
×

Cart