Georgia Ramon Brazil 73% – Väriloistoa Amazoniasta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon julkaisi tänä syksynä kaksi uutta maustamatonta tummaa suklaata. Ensimmäisenä otan maistettavaksi tämän 73% tumman luomusuklaan, jonka Trinitario-kaakao tulee Coopoam-osuuskunnalta Brasiliasta.

Kääreen ulkonäkö on kenties värikkäin ja ainakin yksi kauneimmista, mitä kohdalleni on osunut. Kirkas keltainen taustaväri ja Amazonin lintuja ja kasveja esittelevä kuva on todella kaunista katseltavaa.

Suklaa tuoksuu melkein maitosuklaalta. Siinä on tummempiakin kaakaon vivahteita, mutta mitään erityisen hedelmäisiä tai muutoin raikkaita tuoksuja en siitä löydä, vaikka käärekuvan perusteella sellaista hieman odottelin.

Koostumuksen osalta suklaa on mitä silein. Se sulaa juuri sopivalla nopeudella suuhun ja sula ja sileä suklaamassa levittäytyy jokaiseen suun kolkkaan vieden suklaista makua jokaiseen nystyrään.

Suklaan ensimaku on hieman puumainen, mutta pian esiin tulee raikkaampiakin vivahteita. Makuvivahteet ovat sitrusmaisen raikkaita, mutta eivät kuitenkaan hapokkaita. Raikkaat vivahteet mietonevat melko nopeasti ja suklaata imeskellessä suun täyttää täyteläinen suklaan maku pienellä kirpsakkuudella. Jään kaipaamaan jotain lisää. Jotain, mikä tekisi tuosta sitrusmaisesta tuntemuksestakin täyteläisempää. Se jää nyt hieman ohueksi.

Jälkimakuna suuhun jää edelleen pientä kirpsakkuutta ja hivenen verran jopa liian paahteisen kaakaon makua. Jälkimaku ei ole kovinkaan täyteläinen, vaan se on hieman “vesittynyt”.

 

Georgia Ramon Brazil 73%

Vastaa