Standout Chocolate Peru Urubamba 70% – Outstanding!

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sen jälkeen kuin viimeksi olen maistellut Standout Chocolaten suklaita, on kääreissä tapahtunut muutos. Värimaailma on pysynyt samana, mutta muutoin kääreet ja niiden sisältämä informaatio ovat mielestäni muuttuneet selkeämpään ja siten parempaan suuntaan. Myös tämä perulaisesta, Urubamban kylän alueella kasvaneesta kaakaosta valmistettu suklaa on uusi tulokas valikoimassa.

Suklaan tuoksu on hedelmäinen ja olen haistavinani myös kevyesti jotain kahvin suuntaan vivahtavaa. Suklaisuus on tuoksussa myös vahvasti läsnä. Koostumus on supersileä. Suklaa sulaa suuhun helposti muuntautuen kiinteästä herkulliseksi suklaanesteeksi. Suklaa ei tunnu lainkaan kuivakalta, vaan pysyy koko ajan mukavan “liukkaana”.

Maussa on alussa varsin maltillisesti hedelmäisyyttä ja hieman sitä tuoksusta löytynyttä kahviakin on mukana, mutta kun suu pienen imeskelyn jälkeen “tottuu” taas tumman suklaan perusominaisuuksiin, suklaasta purkautuukin valtaisa hedelmäinen makuryöppy, joka pistää makuaistin ja aivot koville. Hedelmäisiä makuvivahteita tuntuu pukkaavan vasemmalta ja oikealta sellaisella volyymillä ja intensiteetillä, että on todella vaikea nimetä yksittäisiä hedelmän makuja. Suklaassa on myös hieman, mutta kuitenkin maltillisesti, hapokkuuta. Maussa on kevyesti kirpsakkuutta ja jos nyt jotenkin yrittäisin listata hedelmiä, joiden makuvivahteita suklaasta löytyy, niin mainitaan nyt ainakin banaani, persikka, passionhedelmä, ananas… ja muitakin iloisia ja trooppisia makuja. Uskomattoman monivivahteinen ja hedelmäinen makuprofiili alun lievän tavallisuuden jälkeen!

Jälkimaku tuntuu keveältä ja samalla hedelmäiseltä. Pientä kihelmöintiäkin hapokkuuden muodossa tuntuu edelleen kielellä ja kitalaessa. Jälkimaku on melkein yhtä monivivahteinen kuin itse makukin ja jopa tämä vaihe tuntuu varsin yleelliseltä. Jälkimaku ja -tunne myös viipyilee melko pitkään.

Heräsiko kiinnostus suklaata kohtaan? Klikkaa tästä niin pääset suoraan tuotekortille.

 

Standout Chocolate Peru Urubamba 70%

Vastaa