Ajala Chocolate Walnuts 70% – Aivopähkinätkin sopivat tummaan suklaaseen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Arvelin jo etukäteen, että kun maistelen peräkkäin samalla suklaapohjalla olevat pekaanipähkinäsuklaan ja tämän saksanpähkinäsuklaan, niin vertailuksihan se menee enemmän kuin yhden tuotteen analysoinniksi. Olkoon tällä kertaa niin. Maistelin siis juuri hetki ennen tätä suklaata pekaanipähkinäsuklaan samalta valmistajalta.

En muista olenko tätä aiemmissa Ajalan suklaiden arvioissa maininnut, mutta tarra, jolla kääre takapuolelta pysyy kiinni, on sen verran sopivalla liimalla kiinni, että sen saa varovaisilla otteilla irti kokonaisena, eikä käärepaperia ole pakko repiä. Haastan kokeilemaan (kerro tulokset kommenteissa). Saksanpähkinää, sitä aivojen näköistä pähkinää, on levyssä viisi palasta. Olkoonkin isohkoja palasia, mutta voisi sitä olla enemmänkin. Kuten hetki sitten arvioimassani pekaanisuklaassakin, pähkinät pullistelevat tässäkin levyssä suklaan pinnan ulkopuolelle reilusti.

Tuoksu on valitettavasti aikalailla identtinen pekaanisuklaan kanssa. Ei sinällään yllättävää, kun molemmissa on sama suklaa pohjalla. Ehkä nämä saksanpähkinät kuitenkin tuoksuvat tarkemmin nuuskutellessa hieman voimakkaammilta kuin pekaanit. Koostumus ei enää eroa sitä vähääkään pekaanisuklaasta, sillä tässäkin pähkinät ovat mukavan pehmeitä ja maltillisesti rouskuvia säästäen samalla ikeniä ja vanhoja hampaitani.

Saksanpähkinöistä irtoava maku on hieman erilainen kuin pekaanissa, senhän arvasi jo etukäteenkin. En kuitenkaan pysty väittämään, että toinen olisi syödessä parempi toista. Itse pähkinään puraistessa tämä saksanpähkinä toki on hieman sellainen karvas ja kitkerä kuten sellaisenaan syödessäkin, mutta se sopii hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Tämä suklaa siis jakaa pekaanisuklaan kanssa paikan siellä tummien pähkinäsuklaiden huipulla.

Jälkimaku on se asia, joka erottaa pekaanisuklaan tästä suklaasta. Kuten aiemmin mainitsin, on saksanpähkinät yleensäkin vähän sellaisia kitkeriä ja karvaita. Näin ollen, kun ollaan siinä jälkimakuvaiheessa, jossa suussa ei enää ole suklaata, on pähkinöistä irtoava maku yhden arvosanan verran heikompi kuin pekaanissa.

 

Ajala Chocolate Walnuts 70%

Vastaa