Ajala Chocolate Pecans 70% – Onnistunut tumma pähkinäsuklaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sellaista uutta sanottavaa en kääreen ulkonäöstä keksi, jota en olisi aiemmissa saman valmistajan suklaiden arvioissa maininnut. Itse suklaasta kuitenkin sen verran, että koska pekaanipähkinät ovat levyssä aika suurina palasina, niin ne pullistelevat sen verran, että levyn pakkaus on puolta paksumpi kuin maustamattomat suklaat samalta valmistajalta.

Tuoksu on synkän ja tumman suklainen, eikä pähkinä sitä juurikaan kirkasta. Pähkinä on pehmeähköä ja rouskuu hampaissa vain keveästi. Suklaa puolestaan on sileää ja helposti suuhun sulavaa. Suutuntuma on kokonaisuudessaan varsin miellyttävä juuri siksi, että pähkinät eivät ole liian kovia.

Koska kyseessä on pähkinäsuklaa, otan luonnollisesti jokaiseen suupalaan pähkinää mukaan. Pekaani maistuu miedolta, mutta maistuu kuitenkin tämänkin melko hedelmäisen blend-suklaan (Dominikaaninen tasavalta & Nicaragua) seuralaisena. Maku ei onneksi myötäile tuoksua kovinkaan paljon. Suklaa on raikkaan ja pirtsakan makuinen ja pähkinät antavat siihen sellaisia mukavia pehmeitä makuvivahteita. Tämä on parhaita, ellei jopa ihan paras tumma pähkinäsuklaa mitä eteen on tullut.

Jälkimaku on hedelmäisen suklainen niin kauan kuin suklaata suussa riittää. Ihan viimeiseksi suuhun jää tietenkin pähkinänpalasia, joten niitä pääsee maistelemaan itsekseenkin. Ei mitään moitittavaa niissä, eikä jälkimaussa muutenkaan. Päinvastoin.

Heräsiko kiinnostus suklaata kohtaan? Klikkaa tästä niin pääset suoraan tuotekortille.

 

Ajala Chocolate Pecans 70%

Vastaa