Ajala Chocolate Dominican Republic 70% – Hispaniolan saaren itäpuoleista kaakaota

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ulkonäkö: kts. edelliset Ajala Chocolate -arviot. En jaksa enää copypasteta.

Suklaa tuoksuu kahviselta. Vaikka kyseessä on täysin maustamaton tumma suklaa, jossa on vain kaakaota ja ruokosokeria, niin tämä tuoksuu kyllä ihan kermakahvikupposelta. Se johtuu tietenkin käytetyn kaakaopavun kasvuympäristöstä, koska sieltä ne maut kaakaolajikkeisiin yleensäkin kulkeutuvat.

Suklaa on sileää ja samalla ihan pienesti kuivahkoa. Se sulaa suuhun helposti, mutta ei ole sulaneenakaan ihan sileintä sorttia vaan sellaista hieman paksumpaa samettia, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Maku on aika maltillinen. Tai siis, on tässä makua, kuten tummissa suklaissa lähes aina, mutta sellaisia minua kiehtovia raikkaita tai iloisia vivahteita ei ole juurikaan. Maku on sellainen puolimakea ja perussuklainen laatusuklaa. Eli mitään varsinaista vikaa maussa ei ole, siitä vaan puuttuu ne viimeiset vivahteet, jotka saisivat minut syttymään.

Jälkimaku myötäilee varsinaista makua ja makeus jopa korostuu tässä vaiheessa. Suussa on lopuksi varsin makea, liiankin makea fiilis.

 

Ajala Chocolate Dominican Republic 70%

Vastaa