Ajala Chocolate Almonds 70% – Pähkinäsuklaiden sarja jatkuu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Täytyy heti alkuun todeta, että kyllä tiedän. Otsikosta huolimatta manteli ei ole pähkinä. Se on luumarjan sisällä oleva siemen, ja se on läheistä sukua luumulle, persikalle, nektariinille ja aprikoosille. Sitten asiaan.

Tässä mantelisuklaassa, kuten Ajala Chocolaten pekaani– ja saksanpähkinäsuklaassakin sattumat ovat varsin suuria ja pullottavat siksi muuten ohuen suklaalevyn “ulkopuolella”. Mantelisuklaassa mantelit ovat ihan kokonaisia ja niitä löytyy levystä kahdeksan kappaletta. Kääreen keltavihreästä värityksestä tulee mieleen Jamaica, mutta eipä tämä suklaa siihen saareen liity mitenkään.

Tuoksu tässä Ajalan kahden kaakaon blend-suklaassa on voimakas, mutta nyt koen sen hieman raikkaampana kuin parissa edellisessä arviossani. Tässä toki voi jo vaikuttaa sekin, että aivoni tietävät, että suklaa on varsin hedelmäinen maultaan, vaikka tuoksuukin synkältä.

Mantelit ovat näistä kolmesta maistamastani pähkinäsuklaasta selvästi kovimpia paloja purtavaksi. Eihän näitäkään varsinaisesti kovaksi voi moittia, mutta kyllä pikkuisen pitää käyttää leukaperän lihaksia rouskutteluun päästäkseen. Suklaa itsessään on sileää, suussasulavaa ja sulaneena täyteläistä.

Tuntuu toisaalta hieman tylsältä kommentoida samaa suklaata arviosta toiseen, sillä tämä sama 70% dominikaaninen/nicaragualainen blend-suklaahan on käytössä yhteensä 11:ssä Ajalan suklaalevyssä. Lisäksi sitä löytyy maustamattomista 63% ja 85% tummista suklaista. Suklaa on kuitenkin tumman hedelmäinen ja maistuvaa sorttia vielä. Pidän manteleista sellaisenaan popsittuna ja joulupuurolautasellenikin sallin mielellään yhden, mutta tässä suklaassa niillä ei oikein ole perusteltua funktiota. Niistä irtoava maku on niin vähäinen, että jos ei niitä tarvisi rouskutella syödessä, niin tokkopa tuota makua edes tunnistaisi sokkona. Sentään mantelit eivät haittaakaan maistelua, vaan suklaa maistuu niiden kanssakin hyvältä.

Jälkimaun osalta tilanne on sama kuin monissa muissakin sattumasuklaissa, eli viimeinen maku mikä suuhun jää on se sattuma. Tässä mantelin tapauksessa se maku on valitettavan olematon.

Heräsiko kiinnostus suklaata kohtaan? Klikkaa tästä niin pääset suoraan tuotekortille.

 

Ajala Chocolate Almonds 70%

Vastaa