Georgia Ramon Suchti Almonds & Chili 70% – Kaikki chilithän ne vähän kutkuttaa, mutta…

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramonin chilisuklaalevy Carolina Reaper on ollut erittäin suosittu ja pidetty chilisuklaa. Olen hieman pettynyt, kun luen tämän Suchti-pussukan kyljestä, että tässä ei ole käytetty Reaperia, vaan Bird’s Eye -chiliä. Miksi? Tämän linnunsilmächilin voimakkuus tulisuutta mittaavalla Scovillen asteikolla on yleensä alle 100 000, kun se Reaperilla on keskimäärin 15-kertainen. Tokihan tämä Bird’s Eye -chili sen useimmille tutun Jalapeñon pesee 5-10 -kertaisesti.

Ulkonäkö on minusta hieman arkinen näissä Suchti-pussukoissa. Entiset rasiat olivat edustavampia, joskin kalliimpiakin. Tuoksussa on tunnistettavissa kaakao ja chili. Chili tuoksuu hieman hedelmäiseltä ja kokonaisuus hieman sekavalta, ihan kuten hetki sitten arvioimani valkosuklainen Suchti.

Mantelit ovat melko pehmeitä ja hajoavat hampaissa helposti. Suklaa antaa koostumukselle hieman lisäpehmikettä ja kosteutusta. Mantelit saisivat kyllä olla hieman rouskuvampia minun makuuni. Suklaakuoren päällä on vielä kaakaojauhekerros sotkemassa sormenpäitä ja täten näppäimistöäni…

Olen jo kerennyt laittaa kolmannen mantelin suuhun, ennen kuin chili ilmoittaa olemassaolostaan. Koska oma chilitoleranssini on vähintäänkin kohtalainen, eivät nämä todellakaan ole liian tulisia syötäväksi. Suklaan maku jää yllättävän miedoksi mantelin rinnalla. Vaikka polte ei olekaan erityisen voimakas, niin se on kuitenkin sellainen, että tuntuu kielellä ja kitalaessa koko ajan tultuaan ensin esille. Suklaa ja chili eivät mielestäni vieläkään kuulu yhteen. Chili on minulle lämpimien ruokien mauste.

Jälkimaku on pääasiassa mantelin makua, koska chili ei varsinaisesti maistu, vaan tuntuu. Sehän kyllä kihelmöi kielellä ja kitalaessa vielä hyvän tovin syömisen jälkeenkin.

 

Georgia Ramon Suchti Almonds & Chili 70%

Vastaa