Georgia Ramon Haiti 58% – Maitoinen versio tutusta voodoo-kääreisestä suklaasta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgin suklaista juuri tästä haitilaisesta kaakaosta valmistettu 80% tumma suklaa on ollut sen maun lisäksi monen asiakkaan mielenkiinnon kohteena kääreen ulkonäön vuoksi. Haiti ja voodoo yhdistetään monesti toisiinsa, joten on ihan ymmärrettävää, ettei tähän maitosuklaaversioonkaan ole kääreen teemaa vaihdettu muutoin kuin että musta tausta on vaihtunut punaiseksi. Tämä punaisen sävy onkin suurin ongelmani tämän kääreen kanssa. Se ei ole minusta paras mahdollinen värivalinta.

Tuoksu paljastaa heti suklaan maitosuklaaksi. Maidon tuoksu on varsin hallitsevassa osassa kokonaisuudessa, koska kaakaon tuoksut jäävät melko miedoiksi. Koostumuksesta voi helposti sanoa, että olen aina pitänyt sileistä ja helposti suussa sulavista suklaista. Tämän tyyppinen koostumus vaan miellyttää minua ja tässä suklaassa saan sulavaa pehmeyttä koko rahan edestä. Suklaa on niin sileää kuin vain voi olla ja se sulaa suuhun heti kun palanen koskee kieleen.

Suklaan maku on ensimmäisessä palasessa sellainen karamellisen kermainen ja huomaan nauttivani siitä kovasti. Kaakaon maku on yllättävän pehmeä ja hento huomioiden kuitenkin, että tässä on kaakaota lähes tuplaten verrattuna esimerkiksi erääseen tutunväriseen kotimaiseen teolliseen suklaaseen. En löydä mausta juurikaan niitä tummien marjojen makuja, joita olen tummassa versiossa maistellut useamman kerran ja se on tämän suklaan selkein puute. Sanottuani tuon, minun on kuitenkin pakko todeta, että onhan tämä aivan hitoksen herkullinen maitosuklaa! Juurikin ne maitoiset maut tekevät tästä hyvän. Puoli levyä syötyäni huomaan sen useista tummista maitosuklaista löytyvän paahteisen tai jopa palaneen maidon hienoisen kitkeryyden, mutta se on tässä todella vähäinen. Tämä on ehdottomasti maustamattomien maitosuklaiden aatelia!

Jälkimaku on, kuten maitosuklaissa useimmiten, melkolailla mieto ja enemmän maitoinen kuin mitään muuta. Ei voida juurikaan puhua kaakaon vivahteista tässä jälkimaussa, kun taas paahteisen maidon maku korostuu.

 

Georgia Ramon Haiti 58%

Vastaa