Georgia Ramon goat milk 55% – Vuohenmaito suklaassa voi onnistua tai mennä pieleen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Toinen makustestissä oleva Georgia Ramonin kuluvan kevään uutuus on vuohenmaitosuklaa. Tässä on mustavalkoinen ulkoasu, aivan kuten oli kaakaonibseillä tuunatussa valkosuklaassakin. Koska mustan määrä suhteessa valkoiseen on tässä suurempi, kokonaisuus ei tässä jää ihan yhtä pliisuksi. Sen sijaan tuo pässin pää tuossa kannessa… miksi katseeni hakee heti pentagramia sen kaveriksi?

Avaudunpa heti ennakko-odotuksillani (jotka perustuvat omakohtaisiin kokemuksiin): olen pariakin vuohenmaitosuklaata maistanut ja ne ovat jo tuoksussa paljastaneet sen villasukkaisen tuoksun, mikä vuohen- ja lampaanmaitoon monesti yhdistetään. Tässä suklaassakin tuota tuoksua on ihan pienoisesti, mutta todellakin vain vähän.

Koostumus tässä suklaassa, jossa ainesosaluettelon ensimmäisenä komeilee kaakaovoi, on todella sileä ja suussa sulava. Suklaa sulaa todella vaivattomasti ja tuntuu hieman liukkaalta suussa. Koostumus on verrattavissa saman valmistajan (tosin valikoimasta pian poistuvaan) puhvelinmaitosuklaaseen, jossa myös oli kaakaovoita eniten.

Maku on yllättäen Daimin kaltainen! Tarkempi makustelu tuo mukaan myös hieman kitkerän ja paahteisen maidon maun, mutta kokonaisuus on yllättävänkin maukas. Kaakaon makuvivahteet toki jäävät melko neutraaleiksi ja se on vuohenmaidon ansiota. En ole vuohenmaitoa koskaan päässyt sellaisenaan juomaan, mutta kuvittelen senkin melko vahvan makuiseksi. Siitä moraalinen lisäpiste, että suklaa ei ole liian makea.

Jälkimaussa korostuu vuohenmaidon paahteinen maku. Se tuntuu välillä jopa hieman kitkerältä, joskin eri tavalla kuin tummissa suklaissa, koska se on tässä peräisin maidosta eikä kaakaosta. Suuhun jää ihan mukava ja todella pehmeä suklaan maku.

 

Georgia Ramon goat milk 55%

Vastaa