Ajala Madagascar 70% – Åkessonin viljelmän kaakao jälleen testissä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Maistelin muutama päivä sitten samalta, minulle uudehkolta valmistajalta tansanialaisesta kaakaosta valmistettua maustamatonta tummaa suklaata ja nyt on vuorossa madagaskarilaisen kaakaon suklaa. Maistelen valmistajan suklaita tietoisesti ensialkuun parin tutun kaakaoalkuperän kautta, jotta saan jonkinlaisen vertailukohdan aiempiin vastaavien alkuperien suklaisiin.

Huomaan, että tässä suklaakääreet ovat väritystä lukuunottamatta aikalailla identtiset tansanialaisen kanssa, vihreä on vain vaihtunut punaiseksi. Kääreiden sisäpuolelta löytyy jälleen pahvinen kortti, jossa kerrotaan tällä kertaa kaakaon kasvupaikasta, eli ruotsalaissyntyisen Bertil Åkessonin kuuluisasta kaakaoviljelmästä Sambiranon laaksossa.

Suklaan tuoksu lupaa hyvää. Tuoksussa on suklaisuuden lisäksi rusinaisuutta ja luumunkin tuoksua. Suklaan koostumus puolestaan on sileä, mutta paksu. Sulaessaankin tämä suklaa pysyy todella paksuna ja sitä kautta ehkä jopa ihan pikkuriikkisen suuta kuivattavana massana. Toisaalta, tällainen paksu sula suklaamassa tuntuu varsin yleelliseltä.

Maku on alusta asti sellainen kuin saatoin madagaskarilaiselta kaakaolta odottaakin. Kirpsakat makuvivahteet ovat alkuun hillittyjä, mutta ne voimistuvat pian lähes odotusteni mukaiselle tasolle. Mutta. Yllättäen tässä suklaassa ei ole hapokkuutta niin paljon kuin olisin odottanut perustuen aiempiin kokemuksiin. Tässä on raikkaita punaisen marjan ja kirpsakoiden trooppisten hedelmien makuvivahteita, mutta itse kieltä ja kitalakea kihelmöivää hapokkuutta tässä on varsin vähän. Olen pienoisesti pettynyt, jos näin voi sanoa samalla kun antaa suklaalle sen ansaitseman, varsin hyvän arvosanan.

Se vähä hapokkuussa mitä tässä suklassa on, tulee oikeastaan esiin vasta jälkimaussa. Kun suussa ei ole enää itse suklaata, tuntuu kitalaessa ja kielen sivuilla pientä kihelmöintiä. Paksu suklaamassakin viipyilee suun sisäpuolella hyvän tovin, joten jälkimaku viipyilee suussa pitkään ja se on todella mahtava tunne. Tällaisen jälkeen ei tee mieli pistää suuhun yhtään mitään vähään aikaan.

Heräsiko kiinnostus suklaata kohtaan? Klikkaa tästä niin pääset suoraan tuotekortille.

 

Ajala Madagascar 70%

Vastaa