Ajala Coconut & Pineapple 53% – Lisää vain rommi… tai maito

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Suureksi harmikseni on ihan ensimmäisenä todettava, että tähän suklaaseen on lisätty vaniljaa. Muutoin tämän melko vaalean, mutta kuitenkin maidottoman suklaan ainesosaluettelo on vallan hyväksyttävä. Tästähän tulee ainakin itselleni mieleen Chocolate Treen rommia, ananasta ja kookosta sisältävä suklaa, joskin tästä puuttuu toki rommi ja merkittävä määrä kaakaota.

Ulkonäkö kääreessä on jälleen ihan kivan tapettimainen, mutta ei näistä ko. valmistajan kääreistä oikein keksi mitään mullistavaa sanottavaa, kun kuitenkin ovat toistensa näköisiä, vaikka kuviointi ja väritys vaihteleekin.

Kookoksen tuoksu tulee todella herkullisena vastaan kun avaan kääreet, joiden avaaminen kerta kerralta tuntuu vähän työläämmältä kuin aiemmin (mikäli ei halua repiä käärettä suikaleiksi). Myös ananaksen tuoksu leijailee ilmassa kun suklaalevy tuossa vieressä pöydällä odottaa maisteluun pääsyä alastomana.

Suklaa ei kovin kauan kerennyt olla pöydällä ennen kuin olin siitä palaa taittamassa, mutta se oli siinä ajassa jo pehmennyt merkiittävästi. Ennen pöytää suklaa oli viinikaapissani 17 asteen säilytyslämpötilassa. Kookosta on suklaan seassa 14% ja ananasta 5%. Yhteensä siis lähes 20% hiutaleita siis tuntuu tietenkin jo koostumusessa. Suklaa itsessään on todella pehmeää ja sulaa suuhun vähintään yhtä nopeasti kuin pöydälle.

Maku koostuu pääasiassa kaakaosta ja kookoksesta. Ananas antaa kokonaisuudelle ajoittain hieman kirpsakkaa makeutta, mutta ei varsinaisen päämaun rooliin pääse. Koska kaakaota on tässä “vain” 53%, ei juurikaan voida minkäänlaisesta kitkeryydestä puhua. Sen sijaan suklaasta löytyy lisukkeiden raikkauden ohella tai ehkä jopa niiden seurauksena hieman tunkkaisuutta. Toisaalta tällainen tunkkainen maku on havaintojeni mukaan melko yleistä juuri tällaisissa “puolitummissa” suklaissa, joihin ei maitoa ole lisätty. Parasta antia suklaassa ovat ehdottomasti raikkaat ananashiutaleet, sekä niin ikään hiutalemuodossa olevat kookosmakupalat.

Jälkimakuun voitaneen lukea sekin, että varsinkin kookoshiutaleita jää suuhun vielä hyväksi toviksi suklaan haihtumisen jälkeen. Itse suklaasta jäävä maku on hieman tunkkainen, eikä tässä vaiheessa ole enää ananaskaan antamassa sille raikkautta.

Heräsiko kiinnostus suklaata kohtaan? Klikkaa tästä niin pääset suoraan tuotekortille.

 

Ajala Coconut & Pineapple 53%

Vastaa