Standout Chocolate Palos Blancos Bolivia 70% – Minulle uusi tuttavuus länsinaapurista

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sattuneesta syystä Fredrik (omistaja ja suklaantekijä) Standout Chocolatelta, Ruotsista otti minuun yhteyttä. Sain heiltä maistettavaksi koko heidän tuotevalikoiman, joka tällä hetkellä koostuu kuudesta maustamattomasta tummasta luomusuklaasta, joissa kaikissa eri alkuperä kaakaolle. Kaikissa suklaissa on kaakaopitoisuus 70% ja ainesosina vain kaakaopapua ja ruokosokeria. Ei siis edes lisättyä kaakaovoita. Yritys on melko uusi, toiminta on päässyt käyntiin toukokuussa 2018.

Kaikissa suklaalevyissä ulkonäkö on keskenään identtinen, poislukien kääreiden tehosteväri. Kun on jonkin aikaa jo katsellut mm. noita maahantuomiani Chocolate Treen ja Georgia Ramonin kääreitä, niin onhan nämä niihin verrattuna hieman pelkistettyjä. Näissä on kuitenkin sellainen yksityiskohta, joka nostaa ulkonäön arvosanaa: tuollainen selkeä kuvio, joka osoittaa paljonko suklaassa on hedelmäisyyttä, makeutta, suklaisuutta, kasvimaisuutta, yrttisyyttä ja kirpeyttä/pistävyyttä (astringent). Tämä varmasti helpottaa ostopäätöstä monen kuluttajan kohdalla. Kääre ei varsinaisesti ole rasia, vaan taitettava pahvi ja itse suklaalevy on läpinäkyvässä pussukassa, joka itse asiassa on valmistettu maissi- ja perunajauhosta!

Tämän bolivialaisesta kaakaosta valmistetun suklaan tuoksu on aika perussuklainen, eikä mitään muita helposti tunnistettavia tuoksuja ainakaan ilmaannu. Ihan pientä hapokkuutta kuvittelen haistavani. Suklaan koostumus huonelämpöisenä on pääosin sileä ja sellainen kermaisen paksu sulaessaan, mutta ihan silkinsileä koostumus ei kuitenkaan ole. Ihan pientä jauhoisuutta tuntuu olevan, mutta rakeisuudeksi asti sitä ei missään nimessä voi väittää.

Maku on alusta asti melko makea. Puraistessa esiin tulee aavistuksen kitkerähkö maku, joka viittaa manteliin, luumuun, aprikoosiin ja… no nuo ainakin tulivat mieleen, ehkä kuitenkin vahvimpana tuo manteli ja siitä vielä se marsipaaninen maku. Kun ensimmäiset kaksi palasta ovat sulaneet suusta, laitan tilalle seuraavat kaksi (nämä ovat melko pieniä palasia). Maku on edelleen varsin maanläheinen. Minun suussa maistuisi paremmalta suklaa, jossa olisi hedelmäisempi ja ennen kaikkea raikkaampi maku. Tässä on hedelmäisyyttä mielestäni ihan vähäsen (kääreen käppyrän mukaan ei), mutta raikkautta ei juurikaan.

Jälkimaku on jännä. Se on samalla suklainen ja hieman minttuinen. Hieman tuntuu suussa siltä kuin olisi piparminttua juuri makustellut. Samanaikaisesti taustalla on synkähkö maku, joka hieman vetää kulmiakin kurttua muistuttavaan asentoon.

 

Standout Chocolate Palos Blancos Bolivia 70%

Vastaa