Standout Chocolate Maya Mountain Belize 70% – Onko tutulla alkuperällä vielä uutta tarjottavaa?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Belizeläistä ja jopa Maya Mountainin alueelta tulevaa kaakaota olen aiemmin päässyt maistamaan monen muun valmistajan suklaissa. Se ei kuitenkaan vähennä mielenkiintoani tätä alkuperää kohtaan, sillä kokemukset ovat olleet varsin vaihtelevia johtuen mm. valmistajan toimintatavoista ja kaakaon satokaudesta.

Ulkonäköön paneuduin tarkemmin kun arvioin ensimmäisen suklaani ko. valmistajalta. Koska valmistajan pakkaukset hyvin pitkälle mukailevat toisiaan, en sen tarkemmin analysoi niitä tässä uudestaan. Sen verran voisin kuitenkin lisätä, että kääreiden taustapuolelta löytyy myös tarkat tiedot siitä kuinka korkealla meren pinnasta kaakao on kasvanut, kaakaon fermentointiaika ja mistä sadosta juuri tässä suklaassa käytetyt kaakaopavut ovat peräisin. Hifistelijälle hyvinkin mielenkiintoista tietoa. Tässä suklaassa mainitut tiedot ovat 100-220 m, puulaatikoissa 6-7 päivää ja maalis-toukokuu 2017.

Suklaan tuoksu on kevyesti pähkinäinen ja keskivahvan suklainen. Toisinaan belizeläisestä kaakaosta on irronnut voimakkaastikin hedelmäisiä aromeja, mutta tässä en niitä ainakaan nuuskuttelemalla havaitse. Olen ennen tätä suklaata maistellut kaksi saman valmistajan suklaata ja pidän kyllä koostumuksesta, jonka valmistaja suklaisiinsa synnyttää. Sulaessaan suklaa on pehmeää ja paksua ja lisäksi tässäkin tapauksessa sileää vailla pienempääkään rakeisuutta.

Maku on alkuun aika neutraalin suklainen. Hetken imeskelyn jälkeen esiin tulee kuitenkin kirpsakka maku, jota nostaa kokonaismaun ylemmälle tasolle. Tuo kirpsakkuus ei edelleenkään ole sellainen pehmeän hedelmäinen kuin joskus, vaan se on sellainen hieman pistävä (hyvällä tavalla) ja se tuokin itse asiassa mieleen enemmän hapokkuuden kuin mitään muuta. Suklaa totisesti hieman kutkuttelee kitalakea ja kieltä. Suklaisuus on sopivalla tasolla, eikä suklaata todellakaan voi moittia kitkeräksi. Maku on sellainen “neutraali”, mutta tarkoitan sitäkin tässä hyvässä. Tämä on melko helppo suklaa nautittavaksi, ainakin tällaiselle jo jonkin verran maistelleelle.

Jälkimaku jatkaa samalla linjalla kuin maku ja tuoksu, eli perussuklainen ja miellyttävä suklaan maku vailla puutteita tai toisaalta suurempia ylistyksiäkään ansaitsevia ominaisuuksia. Suutuntumassa on näin jälkeenpäin myös hieman samaa hapokkuutta kuin nauttiessa, mutta selväti lievempänä.

 

Standout Chocolate Maya Mountain Belize 70%

Vastaa