Standout Chocolate Lachuá Guatemala 70% – Hedelmäinen herkku Väli-Amerikasta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Valmistajan makukäppyrä lupailee samansuuntaisia makuja kuin mitä löysin täydellisyyttä hipovasta madagaskarilaisen kaakaon suklaasta. Kun kääreessä vielä erikseen kehutaan hedelmäisyyttä ja hapokkuutta, niin odotukseni ovat jo ennen maistamista todella korkealla.

Kääreistä ja suklaan koostumuksesta on vaikea keksiä mitään uutta tai mullistavaa sanottavaa, kun on maistellut useamman saman valmistajan suklaan putkeen viimeisen viikon aikana. Molemmat ovat onnistuneita ja muistuttavat aiemmin maistettuja.

Tuoksussa on suklaisuuden lisäksi jonkin verran tummia marjoja, kuten luumua ja tummia rypäleitä. Nuuhkittuani hetken kuluttua suklaata uudestaan, tulee esiin vaaleampiakin hedelmiä, kuten persikkaa ja aprikoosia.

Maku on alusta asti hedelmäisen kirpsakka, mutta juuri tiettyjä hedelmiä on vaikea maun perusteella tunnistaa. Maku on aikamoinen hedelmäcocktail, jossa mukana hieman hapokkuuttakin. Tällainen suklaa ei jätä kylmäksi ketään, mutta ei tämä käppyrästä huolimatta madagaskarilaisen tasolle pääse varsinkaan hapokkuuden osalta. Ehdottomasti tämä on kuitenkin makuni mukainen suklaa. Hedelmäiset ja kirpsakat maut toimivat lähes aina tummassa suklaassa. Kitkeryyttä tai tunkkaisuutta ei ole lainkaan.

Hedelmäisyyttä riittää aina jälkimakuun saakka, jolloin jälkimakukin jää todella miellyttäväksi. Hapokkuuskin tuntuu suussa melko pitkään ja kaikki mahdolliset huonot ominaisuudet puuttuvat myös jälkimausta kokonaan.

 

Standout Chocolate Lachuá Guatemala 70%

Vastaa