Standout Chocolate Idukki India 70% – Kelpo suoritus kaakaon tulokasmaasta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Intia on kaakaon alkuperämaana vielä kohtuullisen harvinainen. Ensimmäiset intialaisen kaakaon suklaat tulivat minua vastaan vasta viime vuonna. Mikäpä olisikaan parempi tapa kuluttaa junamatka kuin arvion kirjoittaminen.

Tuoksussa on selkeä suklainen tuoksu, mutta muita vivahteita en siitä huomaa. Toisella nuuskaisusessiolla havaitsen ihan mietoa mausteisuuttakin. Ulkonäkö mukailee keltaista väriä lukuun ottamatta valmistajan muita kääreitä, jotka käsitelty aiemmissa arvioissa.

Annan suklaan sulaa suussa hetken odottaen makuvivahteiden ilmestymistä. Maku on valmistajan makukäppyrän mukaisesti suklainen ja makeahko. Jokin mielenkiintoinen kirpsakkakin maku tuntuu kitalaen perällä, mutta en osaa sitä nimetä. Se ei ole sitruunainen tai marjainen, vaan… no kirpsakka. Onneksi maku on mieluisa, muuten harmittaisi sen tuntemattomaksi jääminen. Kokonaisuutenakin suklaa on varsin maukas ja sen verran massasta poikkeava, että tekee mieli napata lisää. Ja miksipä en nappaisikin…

Koostumus on valmistajan muiden suklaiden tapaan pehmeä ja silkkinen, mutta samalla tässä tuntuu sellainen pieni “vetisyys”. Ehkä tuo pieni vetisyys liittyykin enemmän makuun kuin koostumukseen. Jälkimaku kuten monissa muissakin, joskaan ei kaikissa suklaissa, muistuttaa selkeästi suklaan varsinaista makua. Ilokseni jälkimaustakin puutuu kitkeryys ja muut heikommat ominaisuudet.

 

Standout Chocolate Idukki India 70%

Vastaa