Willie’s Cacao passion fruit caramel black pearls – Todellinen helmi maitosuklaiden joukossa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pääsin nauttimaan näistä maitosuklaisista helmistä jo viime joulun alla ja nyt vuoden tauon jälkeen uudestaan. Tällä kertaa kerkeän saada jotain dokumentoituakin arvion muodossa. Viimeksi helmet sujahtivat liian nopeasti kurkusta alas.

Ulkonäkö näissä rasioissa on kyllä niin minun silmää miellyttävä, ettei näissä ole mitään puutetta tai vikaa. Kauniisiin papereihin yksittäiskäärityt suklaapallot todella kauniskuvioisessa rasiassa ei ansaitse mitään muuta kuin täydet pisteet.

Suklaapalloista leijailee ilmoille pääosin maitosuklainen tuoksu ja lisäksi hento hedelmäisyys, joka on lähtöisin joko passionhedelmällä maustetusta toffeesta tai käytetystä kaakaosta. Tumman suklaan ystävälle tämä maitosuklaa ei kuitenkaan tarjoa mullistavia tuoksuttamiselämyksiä, mikä ei ole lainkaan harvinaista maitosuklaille. Suklaan kaakaopitoisuus on 44%, joka on meikäläisittäin maitosuklaalle korkea lukema. Sen ansiosta tuoksu ei kuitenkaan ole pelkästään sokerin ja maidon.

Willie's Cacao passion fruit caramel black pearlsKoostumuksen osalta suklaahelmi on kaksijakoinen. Rapsahtava suklaakuori, joka sulaessaan muuttuu sileäksi ja paksuhkoksi suklaamassaksi, pitää sisällään juoksevan koostumuksen omaavan toffeen, jossa ei ole lainkaan rakeisuutta. Toffeen ja venezuelalaisesta kaakaosta valmistetun suklaan koostumukset täydentävät loistavasti toisiaan ja näitä suklaahelmiä on varsinainen nautinto imeskellä tai jopa pureskella, jos siltä sattuu tuntumaan.

Maku on näissäkin suklaaherkuissa kaiken A ja O, tietenkin. Passionhedelmän täydellinen raikkaus kruunaa tämän suklaakuulan paahteisen maitosuklaan kokonaisuuden maullaan. En pysty sanoin kuvailemaan passionhedelmän tuomaa iloisuutta ja vaikka toivoisinkin valmistajan tekevän tästä jonakin päivänä myös tummasuklaisen version, en kuitenkaan voi moittia tätä vaaleampaakaan varianttia. Hyvä on hyvä ja huippuhyvää löytyy tästä rasiasta 150g. Tai no, ei juuri tästä rasiasta, se tyhjeni tätä arviota kirjoittaessa…

Passionhedelmän raikkaus häviää päämauista ensimmäisenä ja viimeisenä suuhun jää paahteisen maidon makuja omaava suklaan maku. Paahteisuus pysyy onneksi maltillisena, eikä maku nyrjähdä pohjaanpalaneen puolelle. Jos ihan täydellisessä maailmassa elettäisiin, viipyilisi passionin maku suussa pidempäänkin.

Vastaa