Georgia Ramon Shadow Milk 75% – Todella tumma ja sokeriton maitosuklaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Olen kerran aikaisemmin törmännyt tämänkaltaiseen suklaaseen. Tämä on siis maitosuklaata, jossa on Dominikaanisen Tasavallan ja Öko Cariben osuuskunnan Trinitario-kaakaota 75% ja loput 25% maitoa. Sokeria ei ole lisätty suklaaseen lainkaan. Aiemmin maistamani vastaavankaltainen suklaa oli kaakaopitoisuudeltaan 80%, joten minulla on vahva aavistus siitä miltä tämä tulee maistumaan.

Mustavalkoinen kääre on minusta hillityn elegantti ja kiinnittää ainakin huomion. En tiedä mitä kyljelleen käännetyllä jin ja jang -symbolilla on haettu, kenties tumman kaakaon ja valkoisen maidon vastakkainasettelua. Komea pakkaus joka tapauksessa.

Georgia Ramon Shadow Milk 75% - Todella tumma ja sokeriton maitosuklaa 1Suklaan tuoksussa on selvästi maitoa. Kun se sekoittuu vahvahkon, mutta vivahteettoman kaakaon tuoksun kanssa, on lopputulos hieman hämmentävä. Maito tekee tuoksusta lievästi happaman ja siten suoraan sanottuna vähemmän houkuttelevan. Suuhun sulaneen suklaan koostumus on kuiva ja todella paksu. Sula suklaa tarttuu kaikkiin suun osa-alueisiin tiukasti ja sulaa sieltä sitten lopuksi nielusta alas.

Maku lähtee liikkeelle hieman toffeisesta vivahteesta ennen kuin runsas kaakaon määrä tuo mukaan jonkin verran kitkeryyttä ja synkkyyttä. Täytyy kyllä ihan ensireaktiona mainita, että tämä on parempaa kuin mitä odotin. Missään nimessä en voi väittää, etteikö tämä kaipaisi edes hieman sokeria sekaansa, mutta tuo toffeinen maku, joka suklaassa vielä tuntuu säilyvän ihan alusta loppuun, on varsin mielenkiintoinen. Sellaista tosi tumman suklaan nenänvartta kurttuun laittavaa elämystä tästä ei synny lainkaan. Suklaasta ei tuon toffeisen maun lisäksi löydy oikeastaan muita makuvivahteita, varsinkaan niitä raikkaampia, joista itse pidän.

Jälkimaku on toffeisuuden osalta vähäisempi kuin maku, kun taas muut tummat maut säilyvät suussa pitkään. Uskon, että suklaan koostumuksella on merkittävä vaikutus myös tähän jälkimaun pituuteen. Suklaata vaan löytyy suusta vielä pitkän aikaa sen jälkeen, kun luulet sen jo sulaneen pois.

Vastaa