Georgia Ramon Philippines 75% – Kookossokerilla makeutettu tumma suklaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kaakao tähän suklaaseen tulee Kablón Farms -viljelmältä Filippiineiltä. Se on 65 hehtaarin kokoinen viljelmä, jossa on viljelty 1950-luvulta lähtien kaakaon lisäksi trooppisia hedelmiä, kookosta ja mustapippuria. Suklaa on makeutettu raakaruokosokerin sijasta kookossokerilla.

Kääreen ulkonäkö on makuuni aavistuksen synkkä, mutta toisaalta kontrasti turkoosin ja tummanruskean välillä toimii. Kokonaisuus jää kuitenkin hieman tylsähköksi, kun sitä vertaa muuhun Georgia Ramonin valikoimaan.

Georgia Ramon Philippines 75%Tuoksusta löydän mausteisuutta ja ihan pienesti jonkinlaista hedelmäisyyttäkin. Hieman tunkkaiseksi jää kuitenkin tuoksu kokonaisuutena. Sellaiseksi, josta ei varsinaisesti keksi paljon sanottavaa.

Koostumus suklaassa ei ole silein mahdollinen, vaan se on hieman jauhoinen, ei kuitenkaan rakeinen. Suklaa tuntuu myös kuivalta ja sulanut suklaamassa on aavistuksen verran sitä hampaisiin ja ikeniin liimautuvaa sorttia.

Suklaan maut tulevat esiin hiljalleen. Ihan ensin maistuu mieto mausteisuus, sitten kevyt hunajaisuus ja pian sen jälkeen esiin tulee maku, joka tuntuukin jäävän suklaan päämauksi. Se on sekoitus makeaa hedelmää ja mausteita. En väitä tunnistavani tässä juuri jotain tiettyjä hedelmiä tai mausteita, mutta maustepuolesta on helpompi osoittaa jonnekin maustepippurin tai vastaavan suuntaan. Hedelmäinen osuus tuntuu katoavan muutaman palasen imeskelyn jälkeen ja päälimmäiseksi mauksi jääkin mausteinen ja maanläheinen kokonaisuus. Kookossokerin osuus mausta jää valitettavasti mysteeriksi.

Jälkimaku muistuttaa hyvin paljon makua sillä eroavaisuudella, että sitä hedelmäistä makua ei tässä vaiheessa enää ole havaittavissa. Kokonaisuutena tästä suklaasta voi sanoa, että tämä on liian mausteinen minun makuuni, joskaan tämäkään käsityösuklaa ei ole kitkerä.

Vastaa