Georgia Ramon Dominican Republic 72% – Taatelisokeri on nyt korvannut raakaruokosokerin

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon on julkaissut täksi syksyksi kuusi uutta bean to bar -suklaata ja olen juuri saanut niistä näytteet käsiini. On aina jännittävä maistaa suklaita, joita ei aiemmin ole maistanut, kun ei voi oikein mitenkään arvata millaisia makuja niistä irtoaa. Toiveet ovat monesti korkealla, mutta aina toiveet eivät toteudu. Tässä suklaassa on uuden kaakaoalkuperän lisäksi uutta se, että sokerina on käytetty Georgille preinteisen raakaruokosokerin sijasta taatelisokeria. En tunne taatelisokeria ennestään, mutta googlailemalla löytyi mm. sellaista tietoa, että se olisi runsaskuituista, hienostuneen makuista ja että taatelisokerilla saattaisi olla hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, joista kuitenkaan ei saa kertoa julkisesti (eli joku viranomainen ei ole hyväksynyt väitteitä). Mielenkiintoista.

Ulkonäön osalta sekä pakkaus, että levy mukailevat aiempia Georgia Ramonin suklaalevyjä. Sinipunavalkoinen väritys on tietenkin peräisin Dominikaanisen Tasavallan lipusta. Hyvältä näyttää tälläkin kertaa. Suklaalevy näyttää tummemmalta kuin mitä kaakaopitoisuudenkaan perusteella voisi kuvitella.

Georgia Ramon Dominican Republic 72%Suklaan tuoksusta löytyy monenlaista hedelmää, sekä raikkaampaa, että makeampaa. Varsinaisen yltiöraikas tuoksu ei kuitenkaan ole, mutta ehdottomasti kuitenkin enemmän iloinen kuin synkkä. Tuoksu lupailee ainakin osaltaan mielenkiintoisia makuja.

Suklaa on koostumukseltaan pehmeä ja sulaneena se kuivattaa suuta jonkin verran. Suklaassa tuntuu ihan pientä rakeisuutta, ihan kuin se olisi haluttu jättää sellaiseksi. Tämä pieni rakeisuus ylläpitää sitä mielikuvaa, että suklaassa olisi taatelia, vaikka sitä todellisuudessa onkin vain taatelisokerin muodossa.

Maku on ensialkuun makea ja pian esiin tuleekin jotain, mitä voisi kuvailla hieman karamelliä muistuttavaksi. Karamellisyyden lisäksi maussa on makua, jonka voisi todellakin arvella tulevan taatelisokerista. En ole taatelia (tuoreena en koskaan) kovin moneti syönyt, mutta juuri tällainen makean hedelmän maku siitä muistini mukaan irtoaa. Suklaa on yllättävän makeaa kun ottaa huomioon, että sokeria on 100 grammassa vain 21 g. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä ole niitä “keskitummia sokerisuklaita”, joita inhoan. Niissä kaakaopitoisuus on yleensä 50% hujakoilla ja sokeria saman verran. Tämä on aito tumma suklaa, jossa sokeri poikkeuksellisesti antaa muutakin makua kokonaisuudelle kuin makeutta.

Jälkimaku suklaassa on varsin muun maun kaltainen. Koostumus tuntuu jälkeenpäinkin hieman kuivalta ja niitä taatelimaisia vivahteita löytyy suklaasta. Vaikka suklaassa ei syödessäkään ollut kitkeryyttä juuri nimeksikään, on nyt jälkimakuvaiheessa suussa kuitenkin sellainen tunne, kun olisi juuri syönyt todella tummaa suklaata.

Vastaa