Chocolate Tree Rum Pineapple & Coconut 75% – Miksei tätä voinut vain nimetä Piña Coladaksi?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vastaus otsikon kysymykseen kuuluu, että tässä Chocolate Treen uutuussuklaassa on käytetty tummaa rommia vaalean sijasta. Muutenhan yhteys tähän maailman tunnetuimpiin drinkkeihin olisi selvä. Trooppisia makuja täynnä oleva suklaa on valmistettu belizeläisestä kaakaosta, joka onkin toinen tämän syksyn uusista kaakaon alkuperistä Chocolate Treelle. Toinen on Meksiko.

Jos on trooppisia ainesosia täynnä tämä suklaa (kaakao 75%, rommi 5%, ananas 5% ja kookos 5%), niin samoin on tropiikin värit saatu mahdutettua kääreisiin. Käären kuviointia korostaa Rikkitukaani (Ramphastos sulfuratus), joka on Belizen kansallislintu ja tunnettu suuresta nokastaan, kuten muutkin tukaanilajit. Itse levy on samalla muotilla valmistettu kuin edellisetkin, ei moitittavaa edelleenkään.

Chocolate Tree Rum Pineapple & Coconut 75%Suklaan tuoksu on huumaava. Siinä on ihan selvästi havaittavissa juurikin tumma rommi ja lisäksi raikkaita trooppisia tuoksuja. Tuoksu on sellainen, että sitä ei meinaa malttaa lakata nuuskuttamasta, mutta pakkohan se on, jos aikoo päästä maistamaankin. Mitään varsinaisia alkoholin pistäviä tuoksuja tässä ei ole lainkaan, ainoastaan tumman rommin vivahteet.

Tumman suklaan seassa on selvästi hippusia ja ellen ihan väärässä ole, niitä on kahdenlaisia. Seasta löytyy (luuloni mukaan) tutumpia kookoshiutaleita ja lisäksi ananaksen hieman kuitumaista hedelmälihaa. Suklaa sulaa suuhun hyvällä nopeudella ja on sulaessaan sileä, poislukien tietenkin edellämainitut lisukkeet. Edelleenkin olen sileimmän mahdollisen suklaan ylin ystävä, mutta tässä olevat epäsileydet ovat vähintäänkin hyväksyttäviä.

Maku onkin sitten jotain ihan mahtavaa. Olen aiemmin, mm. saman valmistajan viskisuklaan kohdalla maininnut, etten pidä alkoholin makuisista suklaista. Tämä pitää edelleen paikkansa, mutta tässä suklaassapa ei maistukaan alkoholi, vaan juuri sopivan vahvuisena tumman rommin aromit ja kokonaisuutta merkittävästi piristävä ananas. Kookoskin tuo makuunsa oman selkeän vivahteensa, mutta vasta rommin ja ananaksen jälkeen. Kun kyseessä on maustettu tumma suklaa, on aina vaikea sanoa mikä rooli kokonaismaussa on kaakaolla. Belizeläinen kaakao on aiempien kokemusteni perusteella ollut hyvin hedelmäistä, mutta koska en ole vielä kerennyt maistaa Chocolate Treen niin ikään uutta maustamatonta belizeläistä (75% ja 100%), en pysty varmuudella sanomaan mitään. Sen kuitenkin voin sanoa, että maistuipa tässä kaakao tai makuainesosat, niin kokonaisuus on aivan huima! Kyllä, tokihan maku voi olla enemmän aikuiseen makuun kuin lasten suuhun sopiva, mutta alkoholittomana tuotteena tämä on turvallinen myös autoilijoille ja lapsille, kunkin oman maun mukaan. Huippua! Eikä tätä meinaa millään uskoa 75% tummaksikaan.

Jälkimaku suklaassa on varsinkin rommin ja ananaksen osalta miedompi kuin makustellessa. Sekä kookos, että ananas jäävät suuhun pyörimään hippuina ja se on se juttu, joka tipautta jälkimakuarvosanani maksimista pykälällä alaspäin. Jälkimakukin on kuitenkin todella vivahteikas. Minä ennustan, että tämä suklaa tulee taistelemaan viskisuklaan kanssa valmistajan bean to bar -valikoiman ykköspaikasta.

Vastaa