Chocolate Tree Maya Mountain Belize 75% – Se vaaleampi uutuusveljes

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chocolate Tree julkaisi tänä syksynä kaksi maustamatonta tummaa suklaata. Ne ovat samasta belizeläisestä, Maya Mountain -alueelta peräisin olevasta kaakaopavusta valmistetut 75% (tämä) ja 100% suklaat. Belizeläisestä kaakaosta on minulla pääasiassa erittäin positiivisia kokemuksia, joten odotan mielenkiinnolla tämän suklaan makuja.

Ulkonäkö on tuttua ja tyylikästä Chocolate Tree -laatua. Kaakaon alkuperä on tässä suklaassa sama kuin aiemmin arvioimassani rommisuklaassa, joten on vallan loogista, että tuttu (joskin erivärinen) tukaani löytyy kääreiden kuvioinnista.

Chocolate Tree Maya Mountain Belize 75%Suklaan tuoksu on niin selkeästi suklainen kuin voi olla. Termi tarkoittaa juuri sitä mitä sanoo, eli päälimmäinen tuoksu ei ole mikään vivahde, joita laatusuklaista monesti löytyy, vaan aidon suklaan. Vasta toisena tuoksuna esille tulee mieto hedelmäisyys. Suklaalevy on ollut avattuna pöydällä noin puolen metrin päässä nenästäni nyt noin pari minuuttia ja minusta tuntuu, että pääni leijailee suklaapilvessä. Näiden kehujen jälkeen on kuitenkin mainittava, että minulle olisi kelvannut raikkaampikin hedelmäisyys tuoksussa.

Koostumus on erittäin sileä ja pehmeä. Suklaa sulaa puolipaksuksi massaksi, joka ei liiaksi tartu hampaisiin tai kitalakeen, mutta joka ei myöskään vetisenä valu suoraan kurkusta alas.

Maku on aluksi pähkinäinen ja se onkin pitkältä tuntuvan ajan ainoa suklaasta irtoava maku. Suureksi ilokseni esiin tulee kuitenkin 10-15 sekunnin kuluttua makeita, trooppisen hedelmän makuvivahteita ja suupielet nousevat leveään hymyyn. Toista palaa makustellessa hedelmäinen maku tulee paljon nopeammin esille. Toisen ja kolmannen palasen välillä kuitenkin vierähti pari minuttia ja huomaan tässä kolmannessa palassa saman ilmiön kuin ensimmäisessä, eli hedelmäisyys antaa odottaa itseään. Kun kuvailin makua makeaksi hedelmäksi, tarkoitin sillä jotain persikan ja aprikoosin kaltaisia makuja. Tämä ei ole kovinkaan hapokas suklaa, joten maut eivät kihelmöi kielellä tai kitalaessa.

Jälkimaku ei valitettavasti ole yhtä raikas kuin maku syödessä. Jälkimaku ei ole varsinaisesti pähkinäinenkään (kuten suklaan ensimaku oli), vaan jälkimakuna suuhun jää lievästi kitkerä ja kuiva maku ja tuntuma. Tälle osastolle kaivattaisiin eniten parannustra tässä muuten kelpo suklaassa.

Vastaa