Chocolate Tree Chililique Milk 50% – Uusi maitosuklaa suuren suosion saavuttaneesta kaakaosta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chocolate Tree on jo reilun vuoden päivät valmistanut Perussa, Chililiquen alueella kasvaneesta kaakaosta maustamatonta tummaa suklaata, jossa kaakaopitoisuus 70%. Tästä tummasta suklaasta on muodostunut yksi minun henkilökohtaisista suosikeista sen hedelmäisen ja hapokkaan maun vuoksi. Tänä syksynä markkinoille tulee samasta kaakaosta valmistettu maitosuklaa, jossa kaakaota on 50%, ruokosokeria 25% ja maitoa 25%. Ainesosien jakautuminen on siis täsmälleen sama kuin madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetussa maitosuklaassa, joka nyt on jäämässä pois Chocolate Treen valikoimasta yhdessä muiden madagaskarilaista kaakaota sisältävien tuotteiden kanssa.

Kääreiden ulkonäössä ihmettelen ensimmäisenä sitä, että miksi tumman suklaan laamakuviointi on tässä saman kaakaolajikkeen suklaassa vaihdettu kondoorikotkaksi, jota Chocolate Tree käyttää viskisuklaassaan. Viskisuklaakin on toki perulaisesta kaakaosta tehty, mutta ei Chililiquesta. Kertookohan tämä tulevaisuuden suunnitelmista, vahingosta vai jostakin muusta, sitä en tässä vaiheessa tiedä. Täysi kymppihän tämäkin ulkonäkö on. Värien tietynlainen “haaleus” kuvastaa minusta tyylikkäästi maidon läsnäoloa.

Suklaa tuoksuu hedelmäiselle kaakaolle ja jonkin verran myös maidon tuoksua löytyy. Kumpikaan tuoksu ei ole erityisen vahva, varsinkaan sen jälkeen kun suklaan kääre on ollut avattuna jo hetken.

Chocolate Tree Chililique Milk 50%Suklaa on kermaisen sileä ja sitä on ilo imeskellä. Kaakaon hapokkuus tuntuu kielen kärjessä ja sivuilla koko ajan, varsinkin siinä vaiheessa kun suklaata on jo muutaman palasen kerennyt nauttia. Pureskeltavaksikaan suklaa ei ole liian kovaa tai pehmeää, vaan juuri sopivaa. Kaikkihan me kuitenkin joskus syyllistymme varsinkin maitosuklaiden kohdalla syöntitapaan “kuin leipää”, eikö?

Maku on alkuun varsin mieto ja maut antavat odottaa itseään. Ensimmäisenä esiin tulee pienen viiveen jälkeen maitosuklainen maku ja suutuntuma ja pian sen jälkeen raikas hedelmäinen purskahdus, joka kuitenkin lievenee aika nopeasti. Hedelmäisyys ei missään nimessä kuitenkaan katoa suklaasta ja suklaassa tuntuu lisäksi hapokkuutta aika lailla. Vaikka maito muuttaakin suklaan makua merkittävästi, on tässä mielestäni kuitenkin havaittavissa tummasta Chililiquesta tuttuja, iloisia makuja. Vallan maistuva maitosuklaa, jossa edes maidon paahteisuutta ei tunnu kovin paljoa.

Jälkimakuna suussa tuntuu ja maistuu kaikki mausta tutut ominaisuudet: maitoisuus, hapokkuus ja hedelmäisyys, tässä järjestyksessä. Koen pakonomaista tarvetta vertailla tätä suklaata “edeltäjäänsä” ja vaikka nyt en ole ehkä viikkoon maistanut madagaskarilaisen kaakaon maitosuklaata, niin sanon ettei tämä sille häpeä tai häviä lainkaan. Tätä kirjoittaessa en muista aiemmalle antamaani arvosanaa, mutta nyt pistäisin suklaat aika lailla samalle viivalle.

Vastaa