Georgia Ramon Strawberry & Yogurt – Kesämakujen kesämaku

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kääreet ovat kesäsuklaalle sopivasti erittäin kesäiset, sillä en keksi mitään, mikä sanoisi “kesä” paremmin kuin mansikka. Vaikka kyseessä on valkosuklaa, niin itse suklaalevyn ulkonäkö on kaikkea muuta kuin valkoinen. Suklaa on punainen, saman punainen kuin tuoreista mansikoista tehty sose.

Tuoksu on juuri sellainen kuin voisi arvellakin, eli siinä on mieto mansikan tuoksu ja myös jogurtin lievä happamuus pääsee esiin jo nuuskutteluvaiheessa. Tokihan mansikan tuoksu voisi olla voimakkaampikin, mutta kyllä tästä kesämarjan tunnistaa.

Georgia Ramon Strawberry & Yogurt

Suklaan seassa ei ole lainkaan sattumia, vaan tämä on sileä ja helposti imeskeltävä suklaa. Koostumus ei kuitenkaan ole ihan silkkisin mahdollinen, mutta riittävästi. Onhan tässä kuitenkin 14% jauhettua mansikkaakin seassa, joka selittää pientä rakeisuutta koostumuksessa. Onneksi näissä laadukkaissa valkosuklaissa ei käytetä muita rasvoja kuin kaakaosta peräisin olevaa kaakaovoita.

Maku on mansikkaisen kirpsakka ja rinnalla kulkee koko ajan jogurtin miedosti hapan maku. Raikas mansikan kirpsakkuus on ehdottomasti vahvin maku kokonaisuudessa ja tämä on kyllä makunsa puolesta juurikin kesäsuklaa kaikessa valoisuudessaan ja raikkaudessaan. Toki, koska olen enimmäkseen hyvän tumman suklaan ystävä, kaipaan jonkin verran kaakaon omia makuja. Maustetussa valkosuklaassahan maistuu aina eniten juuri ne mausteet ja makuaineet. Tässä nuo makuaineet onneksi ovat mieluisia ja valkosuklaaksi tämä on vallan mallikas yksilö.

Jälkimakuna suuhun jää sama kirpsakkuus, joka mausta syödessäkin löytyi. Oikein kun makustelee, niin löytyy jälkimausta ihan pienesti jogurtin happamuuttakin, mutta ihan kuten maussa, tämä on mansikkasuklaa, eikä jogurttisuklaa.

Vastaa