Ara Chocolat Nugu 76% – Makujen karkelointia laidasta laitaan

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kirjoitin juuri hetki sitten arvion saman valmistajan Tolita 72% -suklaasta ja siinä jäi mainitsematta sellainen huomaamani parannus suklaan kääreisiin, että liima, jolla paperikääre on kiinnitetty sellofaanipussin ympärille on todella miellyttävällä tavalla “löysä”, eli nämä levyt saa nykyään aukaistua paljon helpommin kuin ennen, jolloin hermot meni paperin revettyä. Ulkoinäkönsä puolesta tämä Nugu 76% on kivempi kuin Tolita-levyssä, koska Ara-papukaijoja esittävä kuva on valokuvamainen ja jotenkin kokonaisuus on tyylikkäämpi.

Suklaasta irtoaa monenlaisia tuoksuja ja ne ovat kaikki hieman synkemmän puoleisia. Mieleen tulee ainakin sikari, nahka ja multa, mutta tuoksu ei kuitenkaan ole huono. Se on suklaisuudessaan suorastaan huumaava ja minä haluan vain nuuhkia suklaata uudelleen ja uudelleen…

Ara Chocolate Nugu 76%Koostumus on, kuten olen jo alkanut Ara Chocolat’lta odottaakin, todella sileä ja silkkinen. Suklaa sulaa ehkä hieman paksummaksi suklaamassaksi kuin aiempi Tolita-suklaa, mutta se ei missään nimessä ole huono asia. Ehkä tämä myös ihan pikkuriikkisen enemmän kuivattaa suuta jo imeskellessä kuin Tolita, joskaan en itsekään ymmärrä miksi vertaan näitä kahta suklaata keskenään. Varmaan siksi, kun maistelin näitä käytännössä peräkkäin.

Maku on aluksi yllätävän raikas huomioiden tuksun, josta raikkaus oli kaukana. Imeskellessä suklaata esiin tulee todella jännittävä, hedelmäisen tai marjaisen vivahteen maku. Maku on hieman kirpsakka ja tuo välillä mieleen kirsikan, välillä mustaherukan ja välillä taas jopa miedosti ananaksenkaltaista raikkautta. Kaiken tämän raikkauden ympärillä on kuitenkin samalla tuoksusta tutut sikarin ja nahan tuoksut ja mautkin, joten tämä suklaa ei varmasti jätä kylmäksi ketään. Makuja vilisevässä suklaassa ei kuitenkaan ole sitä “pahaa kitkeryyttä” lainkaan ja tätä on helppo makustella, joskin tämä saattaisi uuden suklaaharrastajan säikäyttää. Korkeampaa kaakaopitoisuutta on kuitenkin tämän suklaan kohdalla turha pelätä. Tässä on kyllä todella jännän makuinen suklaa. Joka kerta kun suuhun laittaa uuden palan suklaata (edellisen kerettyä sulaa ensin pois), maku hieman yllättää runsailla vivahteillaan. Oui!

Jälkimaku on yllättävän “tavallisen” suklainen. Mausta löytyneet hedelmäiset ja marjaisat vivahteet puuttuvat täältä kokonaan ja suussa on vain pehmeän tumman suklaan “perusmaku”, jos näin edes voi sanoa. Kitkeryyttäkään jälkimaussa ei ole, eikä juuri hapokkuuttakaan.

Vastaa