Georgia Ramon pumpkin & curry – Kuuluuko kurpitsa tai mausteseos valkosuklaaseen?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jos edellisen blogipostauksen tumma suklaa kantarelli kuulosti erikoiselta, niin miltäpä kuulostaa tämä seuraava uutuus, valkosuklaa kurpitsa ja curry? Tietenkin on huomioitava, että Georgia Ramon on aiemmin valmistanut valkosuklaita, jotka ovat sisältäneet mm. parsakaalta ja tomaattia, joten voitaneen sanoa, että linja on valkosuklaissa ainakin yhtenäinen. Tällaisille kasvissuklaille on kuulemma Saksassa kysyntää, mutta miten on Suomessa?

Georgia Ramon pumpkin & curryUlkonäkönsä puolestahan tämäkin levy on todella kaunis, värikäs ja huomion kiinnittävä. Suomessa kurpitsan satokausi sijoittuu loppuvuoteen, joten syksyinen värityskin on kohdillaan. Levyn palajaottelu on tuttua Georgia Ramonia.

Tuoksussa korostuu mausteiden läsnäolo. En ole tuoretta kurpitsaa juurikaan käsitellyt, joten en tiedä miltä sen tarkalleen kuuluisi tuoksua. Curryhän on maustesekoitus, joten tässäkään tuoksussa ei ole yhtä selvästi tunnistettavaa hajua vaan kyseessä on sekoitus. En hyvällä tahdollakaan voi kieltää, etteikö tämä vaalea, vihertävänruskea valkosuklaa tuoksuisi oudolta. Sen tästä kuitenkin voi sanoa, että kaakaomassan tuoksua ei tietenkään valkosuklaasta löydy.

Valkosuklaassa on peräti 20% kuivattua ja jauhettua kurpitsaa, sekä currymausteseosta, joten koostumus ei ole totaalisen sileä. Kaakaovoipohjainen valkosuklaa sulaa jouhevasti suussa ja suklaa tuntuu imeskellessä hieman karhealta kielen päällä.

Maussa korostuvat tuoksun tavoin mausteet. Maistan sinapin ja valkosipulin melko selkästi, mutta niiden maut eivät kuitenkaan ole erityisen voimakkaita. Koska olen syönyt kurpitsaa varsin harvoin ja vähän, voin vain todeta, että tässä on mielestäni aavistus sellaista makua, jonka kuvittelen tulevan kurpitsasta. Tällaisia todella erikoisia ainesosia sisältäviä suklaita on vaikea arvioida, koska toisaalta ne ovat kiinnostavia ja niitä haluaa ilman muuta kokeilla, mutta useimmiten, kuten tässäkin tapauksessa, niitä ei halua nauttia suuria määriä, eikä niistä yleensä tule omia lemppareita. Tämäkin suklaa alkaa parin palasen jälkeen jo hieman tuntumaan vastenmieliseltä enkä välittäisi enempää sitten makustellakaan. Minun on vaikea suhtautua tällaiseen suklaana.

Jälkimakuna suuhun jää luonnollisesti tuo maustesekoitus, eikä juuri muuta. Jos se ei miellyttänyt syödessä, niin ei se siitä miksikään ole muuttunut täällä jälkimaussakaan. Nyt oli kyllä sellainen suklaa että huh-huh! Jos luulit jo maistaneesi kaikkea, niin maista tätä. Tämä ei ole verrattavissa oikein mihinkään toiseen suklaaseen.

Vastaa