Georgia Ramon Mexico 76% – Kun kaakaopitoisuus ei kerro kaikkea suklaan raikkaudesta

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämän uutuussuklaan ulkonäkö ei ole minun silmille ihan yhtä tyylikäs kuin esimerkiksi toinen uutuus, Jamaica. Sitäpaitsi huomaan ihmetteleväni mitä tuo sininen jööti tuossa käärekuvan alaosassa kuvastaa… Ehkä tämä on niitä asioita, jotka ovat enemmän katsojan ajatusmaailmasta kiinni kuin mistään muusta. Tuo pahvinruskea taustaväritys ei mielestäni ole mitenkään kaunis.

Tuoksuja ei pitäisi koskaan verrata toisiinsa, varsinkaan kun verrattavat suklaat on tehty ihan eri alueen pavuista. Nyt en kuitenkaan voi olla vertaamatta. Maistelin eilen toisen uutuuden, aiemmin mainitun jamaikalaisesta kaakaosta valmistetun suklaan. Siinä tuoksu oli tymäkän voimakas. Tässä meksikolaisessa tuoksu on jotain ihan muuta, vaikka tässä on hitusen verran enemmän kaakaota. Tämä tuoksuu todella miellyttävälle tummalle suklaalle, jossa on mukana keveitäkin aromeja. Tässä on jokin sellainen “kevyt” tuoksu, joka kielii tai ennustaa jonkin sortin hedelmäistä makuakin.

Georgia Ramon Mexico 76%Suklaan koostumus on kutakuinkin sellainen kun voi toivoakin, eli sileä rakenteeltaan ja sulaessaan se muuntuu pehmeäksi ja sileäksi suklaamassaksi, joka sitten hiljalleen katoaa suusta. Ihan pientä jauhoisuutta suklaan rakenteesta löytyy ja se voi kertoa joko vähäisestä lisätyn kaakaovoin määrästä suhteessa kaakaomassaan, tai sitten se johtuu jostain suklaanvalmistuksen työvaiheesta, joka on tehty tietyllä tavalla. Tällaisissa asioissa ei voida puhua onnistumisesta tai epäonnistumisesta, koska valmistaja on varmasti halunnut suklaasta juuri tällaisen. Jos ei olisi halunnut, hän olisi tehnyt siitä erilaisen. Kyllähän tämä toki sileää on, kuten maustamattomat suklaat lähes aina, mutta ei silein mahdollinen.

Herkullisen tuoksun jälkeen tulee useimmiten odotettua herkullista suklaatakin. Tästä suklaasta löytyy tumman suklaan “perusmakuja”, mutta kuitenkin tämä maistuu jollakin tavalla myös pehmeältä ja vaaleammalta kuin mitä 76% kaakaopitoisuus antaisi odottaa. Suklaan maussa on jotain hedelmäistä, mutta se ei ole niin selkeä maku, että osaisin sitä kuvailla millän tietyllä hedelmällä, ainakaan vielä parin palasen jälkeen. Tämä on kuitenkin todella helposti nautittava suklaa, tyystin vailla pahaa kitkeryyttä. Kun pienen hetken jälkeen pistän uuden suklaapalan suuhun, tulevat ensimmäisenä esiin nuo hedelmäiset vivahteet. En vieläkään osaa nimetä niitä sen tarkemmin, mutta ne ovat todella iloisia.

Jälkimaku ja -tuntemus suklaassa on aika hapokas. Kielen reunoja ja kitalakea hieman kihelmöi vielä hyvä tovi sen jälkeen, kun suklaa on sulanut pois. Jälkimaussa on aavistus kitkeryyttä, ihan kuten kahvin juonnin jälkeenkin, mutta ei häiriöksi asti.

Vastaa