Amazing Cacao Peru Chulucanas 70% – Onko tämä aitoa Porcelanaa vaiko ei?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Blogini viimeaikaiset seuraajat ovatkin jo tietoisia mielipiteistäni tämän venäläisen bean to bar -suklaavalmistajan kääreitä kohtaan. Retroa, mutta huippukäytännöllistä. Tarkemmin voi halutessaan lukea täältä. Suklaa näyttää muuten varsin vaalealta ollakseen 70% tummuista.

Amazing Cacao Peru Chulucanas 70% - Onko tämä aitoa Porcelanaa vaiko ei? 1Suklaassa on hennon kaakaoinen ja hieman marsipaaninen tuoksu. Kaikki tuoksut ovat mietoja, joten tarkempi tunnistaminen on ainakin tälle makustelijalle haasteellista.

Tämänkin suklaan koostumus on sileä ja pehmoinen, ihan kuten valmistajan kahdessa aiemminkin maistamassani suklaassa (useampi on vielä maistettavana). Tästä siis ehdottomasti kehut valmistajalle. Sileää ja samettista suklaata parempaa ei vain ole ja tämä täyttää ne kriteerit kaikilla mittareilla mitattuna.

Kääreissä kerrotaan suklaan olevan harvinaista ja himoittua Porcelana-papua. Kaakao tulee kuitenkin Perusta, eikä Venzuelasta. Olen kuullut sanottavan, että aitoa Porcelanaa kasvaa vain Venezuelassa, joten tämä on nyt hieman hämmentävää. Suklaassa on kuitenkin niin tunnistettavia, hieman kanelisia ja marsipaanisia Porcelanan makuja, että en pysty ilman geneettisiä tutkimuksia ottamaan kantaa siihen onko tämä aitoa Porcelanaa vaiko ei. Valkoiselle pavulle tyypilliseen tapaan tässä ei makustellessa juurikaan kitkeryyttä löydy. Kaikki maut ovat melko maanläheisiä, jopa tupakkaisia, joten sellaisia minua kovasti miellyttäviä raikkaita tai hapokkaitakaan makuja ei löydy. Suklaa on kuitenkin varsin helposti nautittava ja juuri tällainen hidas imeskely toimi tämän suklaan kanssa parhaiten. Tämä sopii niihin hetkiin, kun haluat oikein keskittyä kaakaon makujen löytämiseen.

Jälkimaussa on pienen pienesti kitkeryyttä, joka jää tuntemuksena suuhun leijailemaan hetkeksi suklaan sulamisen jälkeen. Muut miedot ja hillityt suklaan maut eivät suussa kovin kauan viipyile. Pientä suuta kuivattavaa tunnetta on myös jälkimakuvaiheessa havaittavissa.

Ainesosat: kaakaomassa, ruokosokeri

Vastaa