Georgia Ramon Carolina Reaper 70% – Sisältää tuskaa eikä sovellu lapsille tai mannavellin ystäville

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Carolina Reaper chili on Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailman tulisin chili. Scoville-asteikolla mitattuna Carolina Reaper on keskimäärin hieman yli 1,5 miljoonaa, kun meille tutumpi jalapeño on noin 10 000 luokkaa. Reaperista on tosin mitattu jopa yli 2,2 miljoonan vahvuuksia.

Kääreet kertovat kerrankin jo vilauksella mitä pakkaus todennäköisesti pitää sisällään. Etukannesta löytyy nimittäin (melko sympaattisen näköinen) paholainen ja viikatemies. Takakannessa löytyvän ainesosaluettelon viimeisenä kohtana mainitaan tuska. Ihan oikeasti mainitaan. Mitähän suomalaisviranomaiset tästä ajattelevat… parempi kun ei kerrota niille. Gluteenittomuutta ja vegaanisuutta osoittavien logojen lisäksi löytyy myös harvemmin suklaissa nähty Ei sovellu lapsille -logo. Luomulogoa ei löydy, koska chilijauhe, jota suklaassa on ainoastaan 0,3%, ei ole luomua. Muut 99,7% aineosista ovat luomua. Kääreet ovat erittäin tyylikkäät ja teemaan sopivat.

Georgia Ramon Carolina Reaper 70%Suklaan tuoksu ei aluksi varsinaisesti paljasta chilin tai muunkaan tulisuuden läsnäoloa, mutta kun suklaata nuuhkii tarkemmin ja hartaudella, saattaa siinä kuitenkin ollakin aavistus maustetta mukana. Itse suklaa ei tuoksullaan juurikaan erottaudu monista tummista suklaista.

Koostumus on suklaassa ihan sileä ja mieluisa, sikäli kun sitä joutaa poltteelta analysoimaan… (tämä pätkä on kirjoitettu maistamisen jälkeen)

Pistän pienen palasen suklaata kielen päälle ja sekä kielessä, että kurkussa alkaa välittömästi kihelmöidä. Parin yskäisyn ja hengenvetaisun jälkeen pääsen taas varsinaisesti makustelemaan suklaata, mutta onhan tämä niin tulista, että makunautinto on tästä kaukana. Polte kielellä on mitä melkoinen, mutta suklaan makukin pääsee hieman esiin, jos poltteen onnistuu sulkemaan maun analysoinnin ulkopuolelle. Se ei kuitenkaan ole helppoa. Olen makustellut tätä suklaata peräti kaksi kertaa aikaisemminkin, mutta tälläkin kertaa polte yllättää voimakkuudellaan. Kaikesta huolimatta laitan toisen palasen suuhun. Luulen hetken, että tulisuus olisi suussani jo tasaantunut, mutta eipä vaan ole, sillä jo hieman rauhoittunut polte herää uudestaan henkiin. Mietin arvosanaa antaessani sitäkin, että makuhan tässä ei sinällään ole paha, mutta tuo tulisuus on niiiiiiin liikaa. Minähän tykkään kyllä tulisesta ruoasta, mutta liika on liikaa, varsinkin suklaan seassa. I’m sorry Georg, this is too hot!

Chilihän on siitä “mukava” kasvi ja mauste, että vaikka sen polte hieman loiveneekin suussa ajan kanssa, se ei kuitenkaan katoa sieltä ihan heti edes rasvaisella maidolla. Polte siis jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Varsinaisesta jälkimausta ei voida puhua, vaan kyse on jälkipoltteesta. Jos joskus valmistaisin meksikolaistyyppistä, suklaata sisältävää molea, voisin harkita lisääväni siihen palasen tätä, en paljoa silloinkaan.

Vastaa