Amazing Cacao Peru Piura Blanco 70% – Makujen ilotulittelua ja riemua

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kaakao tähän suklaaseen tulee Piuran alueelta Perusta, jota Inkat asuttivat jo pitkään ennen kuin Kolumbus mantereelle harhautui. Tuotteen nimessä esiintyvä “blanco” (valkoinen) kuvaa tässä alueella kasvavaa vaalea kaakaopapulajiketta, jossa tanniinejakin on vain kevyesti. Kääreiden kuvat ovat peräisin inkojen maailmasta ja jatkavat valmistajan retrotyylistä linjaa kääreiden grafiikassa. Suklaan sisältävää muovirasiaa pahvisen kotelon sisäpuolella olen aiemminkin hehkuttanut ja hehkutan edelleen, se on nerokkaan toimiva. Kun pahvikotelon hoksaa aukaista oikealla tavalla (kiitos vaimo), löytyy sisäkansista tietoja ja kuvitusta suklaasta ja käytetystä kaakaosta.

Amazing Cacao Peru Piura Blanco 70%Suklassa on rusinainen ja lievästi hedelmäinen tuoksu. Tuoksu ei ole voimakas, vaan se jää varsin hillityksi, enkä siitä osaa tämän enempää sanoa. Se on hyvä.

Suklaa on ollut lämpimällä työpöydälläni jo tovin, joten levy ei enää napsahda katkaistaessa. Lämpö on pehmentänyt suklaata, mutta koostumus on sileä kuin mikä ja kun suklaa sulaa, joka tapahtuukin mukavalla nopeudella, se sulaa paksuksi ja yleellisen tuntoiseksi massaksi, joka levittää raikkaita makuja jokaiseen suun koloon ja onkaloon.

Maussa rusinaisuus ja hedelmäisyys korostuvat selvästi tuoksua enemmän. Tässä on nyt makua ja luonnetta hyvällä tavalla. Vaikka mielessäni pyörii makua ajatellessa pääasiassa rusinaisuus, on tässä muitakin tummien hedelmien, kuten luumun ja rypäleiden makuja, sekä jotain hieman raikkaampaa, kuten aprikoosi tai persikka. Maussa ei todellakaan ole kitkeryyttä, mutta uskon, että “harjaantumaton maistelija” saattaa sekoittaa nämä hedelmäiseksi kuvailemani maut kitkeryydeksi, kun ei ole tottunut tällaisiin vivahteikkaisiin suklaisiin. Huomaan suklaata makustellessa, että maku vain paranee, kun suklaalevy pöydällä pienenee. Tämä on kyllä todellista makujen ilotulittelua!

Suklaan jättämä jälkimakukin on todellista ilotulittelua. Maku säilyy ja säilyy suussa ja suklaan makua saa kokea vielä pitkään suklaan jo kadottua sekä suusta, että pöydältäni, varastosta nyt puhumattakaan… nyyh… Sinua tulee ikävä!

Ainesosat: kaakaomassa, ruokosokeri

Vastaa