Amazing Cacao Peru Marañon sugar free dark milk 80% – Voiko maitosuklaa olla näin tummaa?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vastaus otsikon kysymykseen kuuluu: kyllä voi. Maitosuklaa voi olla kaakaopitoisuudeltaan vaikka 99%, jos se jäljelle jäävä 1% on maitoa. Tässä suklaassa ei ole sokeria tai muuta makeutusta lainkaan, vaan perulaisen kaakaon lisäksi tässä on ainoastaan 20% maitojauhetta. Varsin harvinainen ainesosajakauma, en ole koskaan aiemmin moiseen törmännyt.

Tämä suklaa on sen verran uusi tuoreen valmistajan valikoimassa, että se saapui minulle ilman pahvista käärettä, eli ainoastaan muovisessa rasiassaan. Jälkikäteen sain kyllä kuvan kääreestäkin, jonka näet tässä artikkelissa. Retrotyyppisistä kääreistä löytyy Perun muinaisiin kulttuureihin viittaavia symboleja, mutta tässäkin (vrt. aiempi saman valmistajan suklaa) pakkauksessa hienointa on mielestäni tuo tapa, jolla suklaat on paketoitu. Useimmat tämänvahvuiset suklaat ovat väritykseltään jo varsin tummia, mutta tuo 20% maito-osuus tekee suklaasta lähes perusmaitosuklaan värisen.

Amazing Cacao sugar free dark milk 80%Maitosuklaa tuoksuu korkeasta kaakaopitoisuudesta johtuen yhtä aikaa tummalta suklaalta ja erittäin selvästi maitosuklaalta. Käytetty kaakaolajike (Marañon) on matalatanniininen ja siitä valmisteut tummatkin suklaat ovat usein pehmeän makuisia, vailla yltiömäistä kitkeryyttä.

Suklaan koostumus on mahtavan pehmeä, sileä ja suussasulava. Tämä tuntuu ja sulaa suussa ihan kuten perinteiset maitosuklaat konsanaan, joskin sula suklaamassa tarttuu hampaisiin hieman eri tavalla kuin vaaleammat maitoveljensä. Ei mitään moitittavaa koostumuksesta.

Totaalisen sokerittomuuden huomaa sillä sekunnilla kun suklaapala koskee kieleen. Tässä ei todellakaan ole ripaustakaan makeutusta. Sanoisinko jopa, että huh ja huh. Koska esimerkiksi 90% kaakaopitoisuuden tummassa laatusuklaassakin on sokeria 10%, on sellainenkin selvästi makeampi kuin tämä. Tämän maku on varsin kuiva ja maidon maku tulee esiin tietynlaisena pehmeytenä. Jos en ole aiemmin tätä sanonut, niin nyt sanon: kyllä suklaa kaipaa vähintään ripauksen sokeria. Vaikka tämä suklaa ei ole kitkerä samalla tavalla kuin monet tummat suklaat saattavat olla, on tämä kuitenkin niin tymäkkä isku vasten makuhermoja, että en aluksi oikein edes osaa verrata tätä mihinkään. Kyllä se taitaa niin olla, että 100% tumma suklaa vailla maitoa ja sokeria on lähimpänä tätä makua niistä suklaista, joita itse olen vuosien varrella maistellut.

Jälkimakukaan ei valitettavasti makuhermoja kutkuttele myötäkarvaan, vaan sama tymäkkä tuntuma ja maku säilyy suussa vielä pitkään suklaan sulettua pois. Suuni huutaa sokuria, tuokaa mulle sokuria…

Ainesosat: kaakaomassa, maitojauhe


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa