Amazing Cacao Ecuador Los Rios 70% – Kaikki tropiikin maut potenssiin kaksi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pohjustuksena kerrottakoon, että ecuadorilainen kaakao ei tähän mennessä ole tehnyt minuun merkittävää vaikutusta ja olen sellaista syönyt muutamankin valmistajan valmistamana suklaana. Mutta! Positiivisen poikkeuksen on tehnyt edesmenneen Szántó Tiborin Arriba Los Rios 70%. Tämän nyt makustelussa olevan Amazing Cacaon suklaan kaakao on nyt samaa Arribaa samalta alueelta, joten toiveet ovat korkealla.

Olen tähän mennessä arvioinut Amazing Cacaon suklaista ainoastaan sellaisia, joissa kaakaon alkuperä on ollut Peru. Nyt olen hypännyt naapurimaahan, Ecuadoriin. Kääreissä perulaisen Inka-kulttuurin pääkuvio nyt vaihtunut lintukuvioon. Lintu viittaa tietenkin Ecuadorin kansallislintuun Vultur gryphus, jonka me tunnemme ehkä paremmin nimellä Andienkondori. Kääreessä on kuitenkin säilynyt sama retrotyyli ja paketointi, joten samalla viivalla ovat.

Amazing Cacao Ecuador Los Rios 70%Suklaasta irtoaa ensinuuhkaisulla raikkaita vivahteita, mikä lupaa hyvää. Tuoksussa on myös pientä synkkyyttä tasapainottamassa tuoksuelämystä. Kun murran levystä palasen ja nuuhkaisen murtumakohdasta, pääsevät raikkaat tuoksut edukseen esiin. Tuoksu lupaa paljon!

Koostumus ei ole ihan silein mahdollinen, sillä tässä tuntuu pientä jauhoisuutta. Tämä ei ole sellainen “liukas” suklaa, joihin myös törmää ja jotka ovat minulle varsin mieluisiakin. Ei tämäkään koostumus huono ole missään nimessä, ei kuitenkaan ihan täydellinen. Sula suklaamassa on hieman suuta kuivattavakin pienen jauhoisuuden lisäksi. Vikaa, joka oikeasti on siis ominaisuus, ei kuitenkaan ole niin paljoa, että pistettä enempää pitäisi vähentää täydellisyydestä.

Maku on ihan ensiksi melko neutraali, mutta kun tätä alkaa imeskelemään kielen ja kitalaen välissä, irtoaa suklaasta todella raikkaita ja iloisia makuja. Sitten, kun menossa on toinen tai kolmas palanen suklaata, löytyy se maku, jota en ole pitkään aikaa tummissa suklaissa maistanut, mutta johon aikoinaan ihastuin ensimmäisiä laatusuklaita maistellessa. Se maku on banaani! Oh my yellow little friend, kuinka olenkaan sinua kaivannut! Banaanin maku saa minut automaattisesti puraisemaan suklaata ja siitäkös sitten aukeaakin taivahan portit ihan totaalisesti! Banaanin ja muiden trooppisten hedelmien makuja pursuaa suklaasta siihen malliin, että naamani vääntyy automaattisesti hymyä muistuttavaan virnistykseen. Onpa vain mahtavan raikkaita makuja tässä kaakaossa!

Suklaan jälkimaku, joka on samalla myös koostumukseen liittyvä, on hieman kuivakka. Trooppisten hedelmien makua löytyy edelleen, varsinkin jälkimaun alkuvaiheilla, ja kun suklaata tuli imaistua koko 40g levy, tuntuu kielessä myös jonkin verran kutkuttelevaa hapokkuutta. Jälkimaku on hyvä, muttei ihan yllä varsinaisen imeskelymaun täydellisyyden tasolle.

Ainesosat: kaakaomassa, ruokosokeri


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa