Georgia Ramon ganze mandeln 70% & ganze haselnüsse 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon ganze mandeln 70% & ganze haselnüsse 70% 1Georgia Ramonilta on tullut markkinoille uusi tuotesarja paksuja (1,5cm!!) suklaalevyjä. Syy levyjen paksuuteen piilee siinä, että näissä on nimensä mukaisesti joko kokonaisia hasselpähkinöitä tai manteleita. Arvioin tässä samassa bloggauksessa siis kaksi eri suklaata, joissa kummassakin on peräti 30% sattumia. Molemmat suklaat ovat tummia ja niiden kaakaopitoisuus on 70%. Valmistajan yleisestä suklaavalikoimasta poiketen näihin on jostakin syystä lisätty auringonkukkalesitiiniä, mikä harmittaa minua todella. Olen jo vuosia puhunut vaniljan ja lesitiinin käyttämistä vastaan suklaan valmistuksessa, joten tämä on nyt aikamoinen pettymys. Paketointikin on näissä 90g suklaalevyissä uudenlainen. Se ei ole kulmikas, vaan enemmänkin kurvikas. Näitä ei esimerkiksi saa pinottua päällekkäin kahta useampaa. Ulkoasu on molemmissa suklaissa ihan asiallinen, joskin hieman arkinen, varsinkin suklaapalasten osalta. Nimeän suklaat tässä arviossa mielikuvituksellisesti H:ksi ja M:ksi.

H ei tuoksu mitenkään erityiselle, vaan siitä irtoaa ainoastaan tavallista, tylsää tumman suklaan tuoksua, josta ei ole paljon kerrottavaa. M tuoksuu mielestäni hieman pistävämmältä, muuten turhan markettisuklaamaiselta.

Georgia Ramon ganze mandeln 70% & ganze haselnüsse 70% 2H:n koostumus on harkkomainen, mutta pähkinöitä on tiheässä eivätkä ne ole ihan pieniäkään, mikä selittää tarpeen paksulle suklaalevylle. Pähkinät ovat tuoreen oloisia ja kokonaisia pähkinöitä on minusta mukavampi rouskutella kuin valmiiksi murskattua. Ennakoon arvelin, että suklaalevyt saattaisivat olla “kovia paloja purtavaksi” juuri paksuutensa vuoksi, mutta näin ei ole. Hampaat uppoavat yllättävän helposti suklaaseen ja läpi. M tuntuu harkkomaisemmalta ja kovemmalta kuin veljensä H.

H maistuu varsin arkiselle tummalle suklaalle sillä erolla, että tästä puuttuu se markettisuklaiden yleinen kitkeryys ja vaniljan maku. Pähkinöidenkin maku on rouskutellessa mieto, mutta luulenpa, että niillä on oma vaikutuksensa juuri siihen, miksi suklaa ei ole tämän kitkerämpää. M puolestaan maistuu selvästi pistävämmältä ja olisikin kiva tietää johtuuko se mantelista vai onko suklaa tehty jotenkin eri tavalla tai eri raaka-aineesta.

Pähkinä- ja mantelisuklaiden jälkimakua on vaikea analysoida, koska niitä syödessähän käy aina niin, että suklaa katoaa suusta kauan ennen pähkinöitä. Tämä koskee sekä H:ta, että M:ää.Lopuksi siis tulee aina pureskeltua vielä pari minuuttia pähkinöitä ja suklaan jälkimaku kerkeää viimeistään siinä ajassa kadota. Mitään ihmeellistä ei löydy mistään jälkimaunkaan vaiheesta. Näistä suklaista ei tullut omia suosikkejani. Kokeilematta on vielä maitosuklaaversiot.

Ainesosat M: kaakaomassa, mantelit, raakaruokosokeri, kaakaovoi & auringonkukkalesitiini
Ainesosat H: kaakaomassa, hasselpähkinät, raakaruokosokeri, kaakaovoi & auringonkukkalesitiini

Vastaa