Georgia Ramon Coffee & Cocoa Nibs 55%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Minun on pitänyt arvioida tämä suklaa jo hyvä tovi sitten, mutta jotenkin käsiin on aina tarttunut jotain muuta arvioitavaa. Vastikään yksi kaveri kuitenkin kehui tätä suklaata siinä määrin, että en enää voinut ohittaa tätä. Kahvi on minulle sellainen juoma, jota kyllä tulee juotua kun tarjotaan, mutta pystyn yhtä hyvin olemaan ilman kahvia pitkiäkin aikoja ilman vieroitusoireita. Laitan kahviini mielellään maitoa/kermaa, joten on ihan passelia, että tässä suklaakin on maitosuklaata.

Georgia Ramon Coffee & Cocoa Nibs 55%Kääreen ulkonäkö on varsin synkkä. En voi väittää, että tämä positiivisessa mielessä hyökkäisi silmille, jos itse olisin suklaata etsimässä. Toisaalta voi ajatella, että tumma väritys sopii hyvin sekä suklaaseen että kahviin, mutta olisin itse kaivannut jotain edes pientä piristystä.

Suklaan tuoksusta löytyy varsin helposti tuo kahvi. Se ei ole liian voimakas tai pistävä, vaikka peittääkin kaakaon tuoksun alleen. Vaikka tuoksussa ei ole mitään vikaa ja se saattaa kahvinystävän nenässä olla jopa herkullinen, on se minusta suklaan tuoksuksi vähän tylsä.

Vasta kun pistän palasen suklaata suuhuni muistan, että olihan niissä kääreissä tosiaan maininta myös nibseistä. Nibsit ovat siis kaakaopavun murskeita (10%), mutta hieman epäselväksi jää kääreiden perusteella se, onko 7% osuus Bench Maji -kahvipavuista lisätty suklaaseen murskeena, jauheena vaiko ihan nesteenä. Ainesosaluettelossa kaakaovoi esiintyy ennen kaakaomassa ja tämä selittääkin suklaan todella mahtavan suussasulavuuden. Suklaa sulaa suussa ihan itsestään. En yleensä ole suklaan seassa olevien murusten ystävä, mutta tässä kahvin maku suorastaan vaatii pientä rousketta ja tämä tekee kokonaisuudesta aivan täydellisen.

Olen maistanut muutamia kahvisuklaita aiemmin ja niille kaikille on ollut yhteistä se, että kahvi on maistunut aivan liian kitkerältä ja kokonaisuus sen vuoksi tunkkaiselta. Jollakin ihmeen tavalla tässä suklaassa on osattu käsitellä raaka-aineita siihen malliin, että suklaassa ei ole lainkaan kitkeryyttä sen enempää kahvista kuin kaakaostakaan. Tämä on kiistatta paras koskaan syömäni kahvisuklaa enkä voi lakata ihmettelemästä miten tällainen on onnistuttu tekemään. Nostan hattua valmistajalle ja toivon, että kaikki kitkeriin kahvisuklaisiin kyllästyneet pääsisivät maistamaan tätä. Tokihan täytyy muistaa sekin, että minulle suklaassa tärkeintä on kaakaon maku ja tässä sellaisesta ei oikein voida puhua. Kahvin maku, vaikkei olekaan kitkerä, peittää alleen muut maut. Tekisi mieli antaa suklaalle täysi kymppi mausta, mutta en ihan pysty siihen em. syystä.

Murusia sisältävien suklaiden yleisiin haittapuoliin kuuluvat olennaisina juuri nuo suuhun jäävät muruset. En pidä siitä kun ne jäävät haitoille. Jälkimaku puolestaan on melko mieto. Ihan vieno kahvin maku suusta vielä löytyy hippusia metsästellessä, mutta olisi voinut odottaa vahvempaakin kahvimaisuutta.

Ainesosat: Luomu kaakaovoi, luomu kaakaomassa/-nibsit, luomu maitojauhe, luomu raakaruokosokeri & luomu Bench Maji -kahvipavut

Vastaa