Georgia Ramon Buffalo Milk 50%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon Buffalo Milk 50%Olen tätä suklaakäärettä katsellessa ihmetellyt sitä, kun tästä puuttuu se Georgia Ramonille ominainen “rengaskuvio” kokonaan. Sen sijaan huomasin vasta nyt, kun olen nähnyt kääreet jo lukuisia kertoja, että tuossahan möllöttää puhvelin pää, jossa toinen sarvi jatkku vielä kääreiden taustapuolelle. Hauska ja suklaan teeman mukainen kuvio kääreessä tälläkin kertaa siis.

Suklaa tuoksuu maitosuklaalle korkean kaakaopitoisuuden ansiosta kaakaolle. En väittäisi, että tuoksusta mitenkään käy ilmi puhvelinmaidon läsnäolo, kun kaakaon ominaisuudet näissä laatusuklaissa jo vaikuttavat suklaiden tuoksuunkin niin merkittävästi. Maitosuklaassa ei tietenkään ole niin vivahteikas tuoksu kuin tummissa suklaissa, mutta ihan mukavalta tämäkin tuoksuu.

Maitosuklaan koostumus on todella pehmeä ja sileä. Siihen on varmasti merkittävin vaikutus sillä, että tässä suklaassa on kaakovoita enemmän kuin kaakaomassaa. Muistatte varmaan aiemmat kirjoitukseni siitä, miten suklaan ilmoitettu kaakaopitoisuus aina sisältää sekä kaakaomassan, että -voin, eikä kerro näiden keskinäisestä suhteesta mitään. Suutuntuma menee tässä pehmeydessään jo ehkä jopa ihan hitusen verran överiksi.

Puhvelinmaidosta valmistettua suklaata en muista aiemmin maistaneeni, enkä myöskään ole koskaan juonut puhvelinmaitoa, joten en tiedä mitä minun olisi pitänyt tältä odottaa. Nyt sain kuitenkin kaakaoisen, hieman paahteisenkin maun, jossa sokerin osuus korostuu minun makuuni hieman liiaksi. Kaakaon vivahteita ei tästä varsinaisesti irtoa, vaikka kyseessä onkin ihan maittava maitosuklaa. En tätä missään nimessä osaisi sokkomaistelussa erottaa lehmän maidosta valmistetusta maitosuklaasta.

Maitosuklaan jälkimaku on edelleen paahteinen, mutta sokeri on jo tässä vaiheessa heliittänyt otteensa. Maku on tässä vaiheessa melko nautraalin maitosuklainen, mitään mullistavaa ei löydy, joskaan ei juuri moitittavaakaan.

Ainesosat: kaakaovoi, puhvelinmaitojauhe, raakaruokosokeri & kaakaomassa

Vastaa