Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sitä yrittää olla avoimin mielin ja maistella suklaita ilman suurempia ennakko-odotuksia, mutta tämän suklaan kohdalla se vain ei onnistu. Kyseisen suklaan kaakaon alkuperä on sellainen, että se herättää minussa valtavat odotukset raikkaiden ja iloisten makujen suhteen. Odotan täydellisyyttä, en vähempää.

Chocolate Tree Madagascar Ambanja 70%Ei ole mielipiteeni muuttunut aiemmista kerroista, jolloin olen Chocolate Treen suklaalevyjen kääreitä kommentoinut. Ne ovat taideteoksia ja todella kauniita sellaisia. Punakeltainen väriyhdistelmä toimii tässä suklaassa loistavasti (lähes kirjaimellisesti).

Murran levystä palasen ja nuuskuttelen murtokohtia. Suklaan tuoksussa on raikkautta, jota en välttämättä osaa kovin havainnollisesti kuvailla, mutta se herättää myös tietynlaisia odotuksia mausta. Tuoksu ei ole ihan niin iloinen, että ihan täysiin pisteisiin yllettäisiin.

Suklaata suuhun laittaessa ensimmäinen ajatus koskee suklaan kuivuutta. Tämä on todella kuivan tuntoinen suklaa ja muuttuu sulaessaan varsin paksuksi massaksi, joka sitten tarttuu tehokkaasti hampaisiin ja ikeniin. Sula suklaamassa on kuitenkin sileää, mikä on aina plussaa.

Suklaan maku on sen tärkein ominaisuus ja siksi arvioni yleisarvosanasta peräti 70% tulee juuri mausta. Kuten ihan alussa mainitsin, odotin maulta paljon. Sanon suoraan, että en ihan saanut mitä odotin. Odotin aiempien kohtaamisten (madagaskarilaisen kaakaon kanssa) perusteella selvästi hapokkaampaa ja raikkaampia sitruksen ja punaisten marjojen makua. Näitä pieniä puutteita harmitellessa huomaan vasta viiveellä, että tässä suklaassa ei ole kitkeryyttä nimeksikään ja suklaa maistuu jopa makealta. Tähän vaikuttaa varmasti sokerin lisäksi kaakaosta irtoavat maut, joten missään nimessä sitä ei voi moittia liiaksi. Tässä on raikkaitakin makuja ja ihan pikkuriikkisen hapokkuutta, mutta tämä ei varsinaisesti kihelmöi kielen reunamilla kuten jotkut aiemmat saman alkuperän suklaat. Tottahan toki tulen nauttimaan tätä suklaata jatkossakin, mutta odotukset olivat niin korkealla… vai onko makuni muuttunut kokemuksen myötä erilaiseksi?

Jälkimaku ei juuri poikkea varsinaisesta mausta. Kuivakka koostumus säilyy suussa pitkään suklaan sulamisen jälkeen ja niin tekevät mautkin. Hapokkuus vahvistuu jälkimaussa hieman, kun suklaa on sulanut suusta ja jäljellä on vain rippeitä ja tunne suklaasta. Kitkeryyttä ei löydy jälkimaustakaan, joten se on asia, joka ilahduttaa monia suklaata maistavia.

Ainesosat: luomu kaakaopavut, luomu ruokosokeri & luomu kaakaovoi

Vastaa