Georgia Ramon yellow passion fruit & basil

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ulkonäöltään tämä pääsiäsitipun värinen suklaaleyvn kääre on todellakin keväinen ja iloinen kaikessa raikkaudessaan. Itse suklaalevy ei (onneksi) ole yhtä kirkkaan värinen, vaikka hieman kellertävä onkin. Georgia Ramonille tyypillinen “rengaskuvio” toistuu tässäkin kääreessä, joskin paremmin naamioituna kuin useimmissa muissa.

Suklaalevyn tuoksu ei vastaa lainkaan sitä, mitä mielessäni kuvittelin etukäteen. Tuoksussa esiin tulee lähinnä jotain minttuisia tai muita yrttisiä tuoksuja sen sijaan, että minkäänlaista viittaustakaan passionhedelmään löytyisi ja se vähän huolestuttaa minua. Halusin tämän olevan raikas ja kirpsakkaa niin kuin passion vain voi olla.

Georgia Ramon Passion Yellow Fruit & Basil valkosuklaaLuomuvalkosuklaan seassa on rouskeita, jotka ovat kuivattua keltapassionhedelmää. Muuten valkosuklaa on luonteensa mukaisesti pehmeää ja sulaa helposti suuhun. Merkittävää rasvaisuutta en koostumuksesta ilokseni löydä.

Maku on aluksi melkolailla tuoksun kaltainen, eikä passionin raikkaus todellakaan ole ensimmäinen tai toinenkaan asia, minkä suklaassa maistan. Parin puraisun jälkeen passionhedelmän luontainen raikkaus kuitenkin pääsee valloilleen, eikä se enää suusta poistukaan, hyvä niin. Maussa todellakin riittää kirpsakkuutta. Se yrttinen tuoksu, jonka nuuhkisessa huomasin, on makuna eri tavalla yrittinen ja on varmaankin lähtöisin basilikasta, jota suklaassa onkin öljymuodossa 0,1%. En ole tuoretta basilikaa juurikaan syönyt, joten en osaa verrata makua siihen. Kokonaisuutena uskon, että pitäisin itse tästä enemmän ilman basilikaa. Passionhedelmän maku on selvästi aidoimmillaan, kun pieniä murusia jää suuhun useampia ja ne saa kerättyä yhteen etuhampailla pureskeltavaksi.

Jälkimaussa ei valitettavasti ole niin paljon passionia kun kaipaisin. Suuhun jää edelleen se minttuinen/yrttinen maku, joka hieman kihelmöi kielen päällä ja viilentää suuta. Ehkä minun on jo aika uskoa, että valkosuklaat eivät ole enää minun juttu…

Ainesosat: Luomu kaakaovoi, luomu raakaruokosokeri, luomu maitojauhe, kuivattu keltainen luomu passionhedelmä (13%), luomu basilikaöljy (0,1%)

Vastaa