Dandelion Chocolate Ambanja Madagascar 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dandelionin kääreitä en ainakaan minä kehu erityisen kauniiksi, kuten en myöskään suklaan valamisessa käytetyn muotin jättämää kuviointia. Molemmat ovat kahdella sanalla sanoen tylsiä ja vanhanaikaisia ja niistä tulee väistämättä joka kerta mieleen vanhan mummolan pahviset seinät jostain 1970-80-lukujen vaihteen tienoilta. Ei ole edes tarpeeksi retroa näissä.

Suklaasta irtoaa voimakkaita tuoksuja, kuten saatoin odottaakin, kun kyseessä on madagaskarilainen kaakao. Pääasiassa sitrusmaisia ja muita hapokkaita tuoksuja leijailee ilmassa. Ihan täydelliseltä tuoksu ei nyt kuitenkaan vaikuta. Ihan niinkun tästä puuttuisi vielä jotain.

Suklaa napsahtaa mahtavasti palasta taittaessa. Hurjien makuvivahteiden (kts. seuraava tekstikappale) lisäksi suklaassa on hapokkuutta niin runsaasti, että kieltä ja kitalakea suorastaan kihelmöi suklaata imeskellessä. Koostumus on suklaassa erittäin sileää kaikissa vaiheissa kiinteästä nestemäiseen vaikka suklaassa ei ole lisättyä kaakaovoita lainkaan. Ei moitittavaa.

Jos ei tuoksu ollutkaan ihan sitä madagaskarilaista mitä odotin ja kaipasin, niin maku kyllä on. Suklaa räjähtää suussa valtaisaan ilotulitukseen ja makuja löytyy niin monenlaisia (kaikki raikkaita) että näitä on ihan mahdoton taas kylmiltään nimetä, mutta koitetaan kuitenkin: trooppista hedelmää, sitrusta, rusinaa, sateenkaarta, yksisarvista… täällä on kaikkea mitä ihminen (ainakin minä) kaipaa. Tällaista suklaata ei vaan voi saada tarpeekseen. On vaikea olla hymyilemättä tätä syödessä ja kun suklaapalasta puraisee, lisääntyvät maut ja ilotulitteiden räjähdykset suussa vielä moninkertaisiksi.

Jälkimaku on pitkä ja muistuttaa todella selkeästi makua, joka suussa oli suklaata syödessä. Kitalaen ja kielen kihelmöinti tuntuu nyt vielä selvemmin kuin suklaata syödessä ja naama pysyy edelleen hymyssä. Vaikka mieli halajaa napata suuhun lisäannoksen herkullista suklaata, niin toisaalta se sama mieli haluaa myös nauttia tästä herkullisesta tunteesta ja jälkimausta. Lisää suklaata vai ei lisää suklaata, kas siinäpä kysymys!

Ainesosat: Luomu kaakaopavut & luomu ruokosokeri

Alla näet nyt ensi kertaa uuden värimaailman arvosanojen esittämisessä. Asteikko tai arvostelukriteerit eivät kuitenkaan ole miksikään muuttuneet.

Dandelion Chocolate Ambanja Madagascar 70%


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa