Chocolate Tree coconut milk 55%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chocolate Tree coconut milk 55%Chocolate Treen suklaalevyt ovat aina vaan kauniita. Tokihan ne tavallaan muistuttavat toisiaan, mutta pienet yksityiskohdat viittaavat aina joko kaakaon alkuperään tai suklaalevyn sisältöön. Tässä tapauksessa vihreät (joskin epäilyttävän sahalaitaiset…) kookospalmun lehdet koristavat kääreitä. Palmukuvio selittyy sillä, että tämä on vegaaninen maitosuklaa, jossa on perinteisen lehmänmaidon sijasta käytetty kookosmaitoa. Sokerina on käytetty kookossokeria.

Maitosuklaan runsas kaakaopitoisuus käy ilmi heti tuoksussa, mutta myös kookos on selvästi havaittavissa suklaata nuhkiessa. Liekö juuri kookos syypää siihen, että suklaasta irtoaa aavistuksen verran happaman maidon tuoksua? Kookoksen ystävänä tuoksu on ihan asiallinen, mutta kyllä tuo hapahko tuoksu hieman rokottaa pisteitä.

Lähes poikkeuksetta, kun kyseessä on mikä tahansa kookossuklaa, löytyy suklaasta kookosta hiutaleina, joita sitten saa kaivella hampaankoloista loppupäivän. Tämä suklaa on tervetullut poikkeus tuohon sääntöön. Tässä ei ole lainkaan hiutaleita tai muita sattumia, vaan koostumus on todellakin silkinpehmeä ja lisäksi suklaa sulaa kielen päällä varsin nopeasti. Sulaako jo liian nopeasti? Olisi kiva tietää onko kookosainesosilla vaikutusta sulamisnopeuteen.

Maussa kookos on selvästi läsnä alusta lähtien ja sehän minulle kyllä kelpaa, kun kookoksen pitkäaikainen ystävä olen. Valitettavasti en tätä kirjoittaessa tiedä mitä kaakaota suklaan valmistuksessa on käytetty ja koska kookoksesta irtoaa eksoottisia makuja, en myöskään osaa erottaa kaakaon omia makuja kookoksesta. Tuote on kokonaisuutena kuitenkin vallan maukas ja varsin erilainen yleiseen maitosuklaatarjontaan verrattuna. Vegaaniset ainesosat ovat tietenkin plussaa sitä arvostaville.

Jälkimaussa ei ole kookosta yhtä paljon kuin maussa. Sen sijaan täältä löytyy selvästi kitkerämpiä makuja ja voisi helposti kuvitella syöneensä jotain multaisen tupakkaista tummaa suklaata maitosuklaan sijaan. Ei tämä jälkimaku mitenkään paha ole, se vaan on hieman synkeä.

Ainesosat: kaakaopavut, luomu kookossokeri, kookosmaito, kaakaovoi, maltodextriini (valmistettu maissista) & tapiokasiirappi

Vastaa