Franceschi Chocolaten valikoima

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Käsiini kulkeutui (erittäin) pieni määrä venezuelalaisen suklaavalmistajan suklaita. Täytyy myöntää, että en ole ko. valmistajasta aiemmin kuullut, mutta innostuin jo vilaisun jälkeen joidenkin suklaiden kääreistä, tarkemmin sanottuna noista hopean värisistä. Hopeakääreiset kuuluvatkin valmistajan Premium Line -suklaisiin, jotka on kaikki valmistettu arvostetun Criollo-lajikkeen alalajikkeista ja ovat kaakaopitoisuudeltaan 70%. Värikkäämpien kääreiden Fine Line -tuotesarjaan kuuluvat suklaat on valmistettu Trinitario-lajikkeista ja niiden kaakaopitoisuus on 60%. Vaikka asia ei valmistajan nettisivuilta käykään selväksi, niin suklaiden ainesosiin kuuluu käsittääkseni lesitiini, mutta ei vanilja.

FranceschiNämä suklaat eivät kulkeutuneet käsiini ihan sattumalta, sillä valmistajan edustaja oli löytänyt sivustoni ja otti yhteyttä. Hän halusi tarjota suklaita suklaakauppaani myytäväksi ja lähetti minulle nämä näytepalaset (kuva yllä, ei oikealla). Näytepalaset ovat kaikki 4 gramman kokoisia ja tämä määrä on niin pieni, että vaikka siitä saakin jonkinlaisen kuvan kunkin suklaan tuoksusta ja mausta, niin täysimittaista ja perusteltua arviota näistä ei valitettavasti synny, kun toista tai kolmatta suupalaa ei saa. Päätin kuitenkin kirjoittaa lyhyet mieleipiteeni kustakin suklaasta näiden yksien suupalojen perusteella.

Sur del Lago 60%: Tuoksu on kaakaoinen, mutta siinä ei ole mitään varsinaisesti kiinnostavaa. Maussa on hieman enemmän vivahteita, mutta en oikein osaa nimetä mistä. Suklaa on turhan makeaa tummaksi suklaaksi. Mitään raikasta tästä mausta ei löydy, sen sijaan hieman tunkkaisia piirteitä löytyy. Jotain murusiakin suklaan seasta löytyy, vaikkei pitäisi. Arvosana maulle asettuisi välille 6-7.

Río Caribe 60%: Tämän tuoksu on selvästi voimakkaampi kuin edellisen. Maussa on vivahteita edellistä enemmän ja mm. tervan ja piparmintun maut käyvät mielessä ja makunystyröillä. Tässäkin on seassa pieniä murusia jotain ylimääräistä. Arvosana mausta 7-8.

Carenero 60%: Tähänastisen kolmikon suklaista tämä on tummimman tuoksuinen. Maku muistuttaa selvästi juuri hetki sitten maistelemaani Río Caribea ja vaikka maistelin näitä ihan peräkkäin, en uusintamaistamisen mahdollisuuden puuttuessa pysty erottamaan näitä toisistaan. Arvosana mausta siksi sama 7-8.

Canoabo 70%: Tuoksu on raikkaampi kuin edelliset ja makukin hivenen verran. Kovin raikas tai hedelmäinen tämäkään suklaa ei ole, mutta kyllä tästä jo maistaa jonkinlaisen eron edellisiin. Vaikka tämä ei ole yltiöraikas, niin ei tämä ole tunkkainenkaan. Arvosana olisi varmaan jossain vahvan kasin hujakoilla.

Choroni 70%: Tuoksu jatkaa aiemmin viitoitettua tietä, mutta maku muuttuu nyt iloisemmaksi. Hedelmäiseksi tätäkään makua ei voi väittää, mutta sellainen raikas piparmintun maku suussa viipyilee. Suklaan seassa on jälleen turhan paljon murusia (haluaisin olettaa niiden olevan murskauttumattomia kaakaopavun palasia). Tämäkään suklaa ei vielä hypitytä riemusta. Arvosana maulle vahva kasi.

Ocumare 70%: Lähes tuoksuton suklaa on myös ansialkuun täysin mauton. Sitten kun suklaa vihdoin lähtee sulamaan siitä irtoaa makujakin, mutta varsin miedoiksi ovat jääneet mokomat. Tätä makua voisin kutsua hieman vetiseksi. Arvosana maulle liikkuisi jossakin 7-8 hujakoilla.

Kuusi pientä suklaapalasta samalta valmistajalta (eli näytteet koko tuotevalikoimasta) antavat jo varsin selkeän yleiskuvan siitä, miltä ko. valmistajan suklaat maistuisivat isommissakin erissä. Valitettavasti maut jäävät tällä kertaa liian kauas siitä mitä toivoin. Olen edelleen sitä mieltä, että hopeiset kääreet oikeissa suklaalevyissä (60g) näyttävät todella tyylikkäiltä. Kääreen ulkonäkö ei kuitenkaan kerro suklaasta mitään ja tässä tapauksessa olen sitä mieltä, että valmistusprosessissa on vielä säätövaraa. Uskon kaakaoraaka-aineen olevan laadukasta, mutta sekään ei aina takaa herkullista, tai ainakaan minun suussa viihtyvää suklaata.


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa