Chocolate Tree whisky nibs 69%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chocolate Tree Whisky nibs 69%Tämän suklaakääreen ja suklaan ulkonäkö on ihan yhtä tyllikäs kuin muidenkin ajankohtaisten Chocolate Treen levyjen. Kääreissä mainitaan kaakaon tulevan Etelä-Amerikasta, niin kuin tuleekin, mutta se tulee tarkemmin sanottuna Perusta. Tämä tieto tulee löytymään tulevaisuudessa kääreistä suoraankin. Kaakaopitoisuus on tipahtanut 70:stä 69:een kun vertailen käsissäni olevaa levyä valmistajan nettisivuilla esiteltyyn. Suurin muutos on kuitenkin viskin määrässä, joka on käsissäni olevassa levyssä peräti 6%. Aloinkin jo selvittelemään suklaan alkoholipitoisuutta ja josko tarvitsen alkoholin myyntiluvan myydessäni tätä suklaata… mutta asiaan ei tullut selvyyttä.

Suklaan tuoksu on sen kaltainen, johon en ole vähään aikaan törmännyt. Se tuoksuu alkoholilta, todellakin. En ole itse viskin ystävä, mutta voin helposti kuvitella että viskikulinaristi nauttisi tästä tuoksustakin suuresti. Minustakin tuoksu on kiehtova ja kiinnostava, mutta kaipaisin suklaan omia tuoksuja, jotka nyt loistavat poissaolollaan.

Koskapa tiedän, että tässä suklaassa on skottilaisessa single malt viskissä liotettuja kaakaonibsejä, en tietenkään voi odottaakaan suklaan olevan sileää suutuntumaltaan. Odotin itse asiassa, että nibsit olisivat olleet kovempia ja rouskuvampia kuin ovat, mutta hyvä näin! En yleensä pidä rouskeista suklaissani, varsinkaan tummissa suklaissa, mutta tässä suklaassa pehmeiden ja lähes sitkeiden nibsien läsnäolo ei häiritse. Itse asiassa pidän niistä, ensi kertaa nibsisuklaiden historiassa.

No entäpä se maku? Arvelin ennakkoon, että en pitäisi tästä suklaasta johtuen viskin ja nibsien läsnäolosta. Nibsit eivät itse asiassa maistu miltään (paitsi viskiltä, jossa niitä on liotettu), eikä viskin makukaan ole liian voimakas edes minun suussani. Viskin maku yhdessä perulaisen kaakaon kanssa on kyllä kiehtova, mutta olisi kuitenkin liioittelua väittää että rakastaisin sitä. Pidän siitä ja olen varma että kuka tahansa viskin ystävä rakastaa sitä, mutta en voi olla ajattelematta kuinka paljon paremmalta tämä suklaa maistuisi hiihto-/luistelureissulla tai missä tahansa kirpsakassa ulkoilmassa tapahtuvassa toiminnassa.

Jälkimaku on todella hyvä! Tässä on hedelmäistä (!) viskin makua ja ehkäpä aavistus kaakaonkin makua. Kitkeryyttä ei ole. Mitähän herra konstaapeli sanoisi jos hyppäisin auton rattiin syötyäni levyllisen tätä? Luultavasti ei mitään, toivottaisi vain hyvää matkaa.

Ainesosat: Kaakaopavut, luomu ruokosokeri, kaakaovoi, kaakaonibsit (8%) & viski (6%)

Vastaa