Chocolate Tree Peru Marañón milk 60%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Suklaan kaakaopitoisuus on 60% ja maitopitoisuus 20%. Sokerille jää siis ainoastaan 20% eli saman verran kuin 80% tummassa laatusuklaassa. Siinäpä ajateltavaa.

Chocolate Tree Peru Marañón milk 60%Aiemmin arvioimieni Chocolate Treen suklaalevyjen tapaan tämäkin suklaa on rasian ja levyn puolesta kaunis kuin mikä. Tyyliä ja kauneutta on vaikka muille jakaa.

Tuoksu on hieman mausteisen oloinen ja maidon läsnäolokin paistaa läpi. Tuoksu ei ole niin iloinen kuin voisi toivoa, mutta asiallinen kuitenkin. Ehkäpä maitojauheen läsnäolo tuo suklaaseen aavistuksen happaman tuoksun.

Koostumus suklassa on kohdillaan. Se sulaa helposti suuhun ja on sileää. Lempeän tuntoinen suklaa sulaa myös miellyttävän paksuksi massaksi, mikä ei koskaan ole paha asia. No okei, on poikkeuksia… Eipä tällaista suklaata koostumuksen osalta mistään voi moittia.

Suklaan maussa on aluksi ihan pieni ja iloinen, raikas makuvivahde, mutta se muuttuu yllättävän tummaksi ja lopulta jopa palaneen maidon makuiseksi. Tämä kaikki tapahtuu noin viidessä sekunnissa. Palaneen tai vähintäänkin paahtuneen maidon maku säilyy suussa pitkään ja häviää vasta kun haukkaan uuden palan suklaata. Kokonaisuus on todella makea sillä vaikka sokeria onkin suklaaksi vähän, vaikuttaa maitojauhekin luonnollisesti kokonaisuuden makeuteen. Maku on myös hitusen verran metallinen ja epäilen sen olevan yhteisseurausta kaakaon omasta mausta ja maitojauheesta, mutta varma en voi olla.

Jälkimaku on kyllä sen verran palaneen maidon makuista, että sitä ei voi kehua. Yllättävän kitkerä ja karvas näin vaaleaksi tummaksi suklaaksi.

Ainesosat: Kaakaopavut, luomu ruokosokeri, luomu maitojauhe & kaakaovoi

Vastaa